Після перетворення пологового будинку № 1 у перинатальний центр запрацює 4 нових відділення

Сьогодні, 24 лютого, кропивницьким журналістам показали нові відділення, які утворились на базі пологового будинку № 1, у процесі створення міського перинатального центру ІІ рівня. Після завершення усіх робіт по створенню перинатального центру, тут запрацює 4 нових відділення.

Саме у новостворених відділеннях будуть працевлаштовані фахівці колишнього пологового будинку № 2 ім. Святої Анни.

Нагадаємо, 17 листопада 2016 року, під час третього засідання п’ятої сесії міськради Кропивницького депутати підтримали питання Про оптимізацію мережі лікувально–профілактичних закладів комунальної власності м. Кропивницького та реорганізацію пологового будинку № 2 ім. “Святої Анни” шляхом приєднання до пологового будинку № 1. Тоді міська влада заявила про початок створення міського перинатального центру на базі пологового будинку № 1.

Представникам преси показали відремонтовані приміщення майбутнього перинатального центру і нове обладнання, яке було придбано для нього.

Як запевнила заступник головного лікаря пологового будинку № 1 Тамара Грач, медзаклад вже укомплектований на 85 % від потреби, згідно табеля оснащення перинатальних центрів.

“Згідно міської програми, у створення перинатального центру вкладали кошти протягом трьох останніх років. У кінці 2015 року ми придбали апарат УЗД-діагностики за понад 1 млн грн, у 2016 році – апарат штучної вентиляції для новонароджених вартістю 580 тис. грн. Крім того, ми купили три слідкуючих апарати за 800 тис. грн. Ви могли бачити у відділенні дитячої реанімації ці три монітори за допомогою яких ми можемо відслідковувати кардіограму, рівень насиченості організму киснем, тиск та пульс новонароджених. Придбали також два апарати штучної вентиляції легень та лампу для фототерапії народжених, яка прискорює темпи лікування жовтівниць у немовлят, шприцеві інфузійні насоси для інфузійної терапії новонароджених дітей”, – розповіла Тамара Грач.

DSC_1080

Коли буде відкрито міський перинатальний центр ІІ рівня, там запрацює 4 нових відділення – реанімаційне відділення для новонароджених, реанімаційне відділення для жінок, відділення другого етапу вихожування недоношених новонароджених дітей та відділення оперативної гінекології.

“У пологовому будинку № 2 оперативна гінекологія була, а реанімаційних відділень не було ні там, ні в нас. Були тільки палати інтенсивного спостерження за дітьми і за жінками, тому що по штатному розпису ні їм, ні нам не можна було відкрити ці відділення”, – роз’яснила заступник головного лікаря пологового будинку № 1.

Відділення оперативної гінекології було повністю переведено у пологовий будинок № 1 з пологового будинку № 2 ім. Святої Анни. З 16 лютого воно вже функціонує у повному обсязі.

“Наше відділення повністю заповнене, ми вже виконуємо операції різних ступенів складності. Дефіциту кадрів наразі немає, відділення повністю укомплектоване”, – розповів завідуючий відділенням оперативної гінекології пологового будинку № 1 Сергій Юр.

Ні Сергій Володимирович, ні завідуюча відділенням консервативної гінекології Ірина Турман не захотіли говорити про причини і передумови протестів та мітингів, які відбувались у процесі прийняття рішення про реорганізацію пологового будинку № 2 ім. “Святої Анни” шляхом приєднання до пологового будинку № 1.

За їх словами, майже усі працівники їх відділень повністю перебрались з одного пологового в інший і спокійно працюють. Усі задоволені умовами роботи, адже переїхали до відремонтованих приміщень і були забезпечені новим обладнанням.

Нагадаємо, роботи по створенню міського пологового будинку з функціями перинатального центру ІІ рівня мають бути завершені до червня 2017 року.

DSC_1077

Поширити:

Залишити коментар:

коментар