Яким буде новий концертний сезон в обласній філармонії

Наперекір викликам військового часу Кіровоградська обласна філармонія запрошує глядачів на 79-ий концертний сезон.

Яким він буде, про нові проєкти і задуми розповіли Першій електронній газеті директорка закладу заслужений працівник культури Наталя Агапєєва, її заступниці Оксана Буртова, Наталя Сафронова та художній керівник Анна Шуть.

Ще на початку розмови Наталя Юріївна, перш за все, подякувала Збройним силам України за можливість працювати тут, у тилу. Нині багато артистів виступають з концертами, але всі вони відраховують частину коштів на потреби військових. Обласна філармонія не виняток, її колективи працюють задля підтримки бойового духу військовослужбовців і розради тих, хто постраждав від окупантів. Працівники закладу планують дати кілька благодійних концертів, щоб підтримати свого артиста балету Олексія Перепелицю, який нині воює за нашу свободу. Мета збору – 300 тисяч гривень на дрон для його частини.

«Ми всі навчилися жити в умовах війни, працювати на Перемогу, на підтримку наших хлопців, які здобувають цю Перемогу. Маємо свій фронт – готуємося до відкриття 79-го сезону, який стартує 10 жовтня. Нині десять чоловік з нашого колективу перебувають на фронті, і зрозуміло, що не так легко здійснити заміну музиканта, артиста балету чи технічного працівника, який забезпечує роботу сцени. Хвилюємо за кожного з них, адже для нас вони унікальні, рідні, незамінні. На жаль, маємо вже втрати – загинув наш звукорежисер Андрій Волков, порядна талановита людина і високий професіонал своєї справи. Це велика трагедія для нас і його рідних. Світла йому пам’ять. Проте філармонія продовжує роботу, готуємо новий сезон, тримаємо культурний фронт », – розповіла про роботу закладу під час війни Наталя Агапєєва.

380121398-796894345776511-3682704543339571289-n

Незважаючи на те, що офіційно концертний сезон розпочнеться 10 жовтня, фактично він вже триває. 15 вересня відбувся концерт камерного оркестру «Концертіно» «У променях вечірнього сонця», обласна філармонія бере активну участь у театральному фестивалі «Вересневі самоцвіти», крім того, готується до концертних програм, що відбудуться у містах Новоукраїнці і Смоліному в кінці вересня.

«В цьому році в нашій філармонії був започаткований новий мистецький проєкт «Митці Кіровоградщини», який дасть можливість зустрітися з творчими людьми та у дружній творчій атмосфері поспілкуватися з ними. 3 листопада ми запрошуємо всіх на таку зустріч, де головною героїнею буде заслужена діячка мистецтв України, художній керівник камерного оркестру «Концертіно» Наталі Хілобокова», – розповідає про 79-ий філармонійний сезон сезон Наталя Юріївна.

Заступниця директора Оксана Буртова додала:

«Традиційно відбудеться гала-концерт всіх творчих колективів та солістів філармонії «Моя держава – благословенна земля». В концертній програмі візьмуть участь солісти Національної філармонії України: заслужена артистка України Єлизавета Ліпінюк (сопрано) та лауреат міжнародних конкурсів Сергій Бортник (тенор). Філармонія, як завжди опікується проєктом «Наші надії» і приділяє увагу молодим виконавцям. У цьому році в проєкті буде представлена талановита дівчинка, учениця дитячої музичної школи №2 ім. Ю. Мейтуса Маргарита Тютюник (скрипка)».

380050950-856223085896607-9079284949734566673-n

Про роботу обласної дитячої філармонії в рамках 33-го концертного сезону, який розпочнеться 25 жовтня, розповіла Наталя Сафронова. Саме цього дня запланована концертна програма за участі творчих колективів та солістів обласної філармонії.

«За період війни діти продемонстрували надзвичайну стійкість. Вони також волонтерять, збирають гроші і надихають інших на надзвичайні вчинки. Тому не дарма виникла ідея створити концертну програму під назвою «Діти Сили, Свободи і Волі». В програмі візьмуть участь колектив барабанщиць Донецького університету внутрішніх справ, школа моделей «Рімо», вокальні та хореографічні колективи, які вже готують яскраві прем’єри. Надзвичайно красивий та незвичний проєкт ми готуємо спільно з Всеукраїнським конкурсом «Щаслива дитина – квітуча Україна 2023» галереї «Єлисаветград» до Дня святого Миколая. Вже заплановані та затверджені сценарій та план проведення новорічної шоу-програми для дітей під назвою «Мавка та 4 стихії». Ми готуємося підкорювати серця найменших глядачів», – поділилася планами пані Наталі.

Всі концерти в обласній філармонії відбуваються з дотриманням правил безпеки у військовий час.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар