Французька Ліга 1, Серія А та Бундесліга: які клуби топ-чемпіонатів гратимуть у ЛЧ

Ліга чемпіонів нового формату вже налічує 29 з 36 європейських клубів, які восени розпочнуть боротьбу за кубок. 25 команд вийшли в загальний етап турніру напряму завдяки результатам сезону у національних першостях. Чотири команди було визначено шляхом перерозподілу через єврокубкові результати та перемоги в ЛЧ та ЛЄ. Подивимось, якими клубами будуть представлені у Лізі чемпіонів французька Ліга 1, Серія А та Бундесліга.

Рейтинг чемпіонату Франції дозволив країні відправити на турнір чотири команди. Три найкращі клуби в турнірній таблиці виходять напряму у загальний етап, це:

  • «Парі Сен-Жермен»;

  • «Монако»;

  • «Брест».

Лілль, котрий зайняв у французькій Лізі 1 четверту сходинку, зможе спробувати свої сили в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів. 

Чемпіонат Італії з футболу підвищився у рейтингу

Нагадаємо, що за новим регламентом ЛЧ дві країни з найкращим рейтингом тепер отримуватимуть по одному додатковому місцю в загальному етапі турніру. Однією з таких європейських першостей став чемпіонат Італії з футболу. В Лізі чемпіонів наступного сезону Серію А представлятимуть одразу пʼять найкращих команд:

  • «Інтернаціонале»;

  • «Мілан»;

  • «Ювентус»;

  • «Аталанта»;

  • «Болонья».

Всі зазначені клуби одразу проходять до загального етапу змагань, минаючи кваліфікацію. Щобільше, від чемпіонату Італії з футболу в ЛЧ мала змогу потрапити шоста команда: за умови того, що ЛЄ виграла б «Рома» або «Аталанта», але при цьому опинилася на шостому місці або нижче в національній першості. Як ми знаємо, «Ромі» це не вдалося, а Аталанта хоча й здобула перемогу в ЛЄ, але завершила сезон на четвертій сходинці.

Чемпіонат Німеччини з футболу також має підвищення

Бундесліга також наступного розіграшу має покращені шанси у ЛЧ. Як і Серія А, чемпіонат Німеччини з футболу матиме п’ять команд у загальному етапі Ліги чемпіонів сезону 2024/25. 

Це стало можливим після того, як «Боруссія» Дортмунд у першому півфінальному матчі обіграла «Парі Сен-Жермен» з рахунком 1:0 і принесла додаткові очки Німеччини в таблиці коефіцієнтів УЄФА. При цьому якби «джмелі» виграли ЛЧ і зайняли п’яте місце в чемпіонаті, то від країни на турнір відправилися б одразу шість команд. Але, як ми вже знаємо, цього не сталося. 

Тож, наступного сезону у ЛЧ від чемпіонату Німеччини з футболу візьмуть участь наступні команди: «Байєр», «Штутгарт», «Баварія», «Лейпциг» та «Боруссія».

Автор ua-football: Олександр Риженко, Twitter – @Theryzhenko

Поширити:

Залишити коментар:

коментар