Чемпіонат світу з біатлону 2023: результати українських спортсменів

Зараз в німецькому місті Обергоф проходить Чемпіонат світу з біатлону. Участь в ньому бере й українська команда. Змагання відбуваються з 8 по 19 лютого.

З боку України у збірній беруть участь 12 спортсменів. Це 6 жінок та 6 чоловіків. Склад збірної був оголошений незадовго до старту чемпіонату – 4 лютого. Проте, всі учасники – це підготовлені спортсмени з гарними результатами. Тож можна сподіватися, що хтось із них привезе додому перемогу – там само, як кожен з нас може перемогти в казино онлайн

Особливо великі сподівання покладаються на Дмитра Підручного. Цього року спортсмен вже здобув бронзу за участь у спринті на Кубку IBU в Обертіллаху, Австрія. Лідеру збірної не завадила в цьому навіть травма коліна, якої він зазнав у 2022-му. 

Які результати показали українські біатлоністи

Вже оголошені результати двох змагань: це змішана естафета та спринт 7,5 км серед жінок.

У естафеті Україна фінішувала на десятому місці. У збірній команді взяли участь такі спортсмени, як Анастасія Меркушина, Антон Дудченко, Юлія Джима та Дмитро Підручний. Разом вони показали результати +2:45,3. 

Перше місце зайняла збірна Норвегії з результатом 1:04:41,9. Наступними за ними на п’єдесталі фінішували збірні Італії та Франції.

На жіночому спринті в 7,5 км Україну представляє спортсменки Юлія Джима, Олена Білосюк, Анастасія Меркушина та Дар’я Блашко. З них лише Юлія Джима увійшла до ТОП-30 результатів змагань. Вона зайняла 29 місце з показниками +1:40,3.

Переможницею стала представниця господарів чемпіонату – німкеня Деніз Херрманн-Він з результатом 21:19,7. Друге та третє місця дісталися двом спортсмешкам зі Швеції – Ханні Оберг та Лінн Перссон.

1

Які змагання ще попереду

Більшість змагань чемпіонату ще очікують на українських спортсменів. Так загальний графік Чемпіонату світу з біатлону виглядає наступним чином:

  1. 8 лютого – змішана естафета за участі чоловіків та жінок.
  2. 10 лютого – жіночий спринт 7,5 кілометрів. 
  3. 11 лютого – чоловічий спринт 10 кілометрів.
  4. 12 лютого – гонка-переслідування на 10 км серед жінок та гонка-переслідування на 12,5 км серед чоловіків.
  5. 14 лютого – чоловіча індивідуальна гонка на 20 км.
  6. 15 лютого – жіноча індивідуальна гонка на 15 км.
  7. 16 лютого – одиночна змішана естафета
  8. 18 лютого – чоловіча естафета на 4х7,5 кілометрів та жіноча естафета на 4х6 кілометрів.
  9. 19 лютого – чоловічий мас-старт на 15 км та жіночий мас-старт на 12,5 км.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар