Коноплянка вперше за 4 роки забив у Лізі чемпіонів

© Футбол 24

Вихованець кропивницького футболу, а нині півзахисник донецького “Шахтаря” Євген Коноплянка перервав безгольову серію у Лізі чемпіонів, яка тривала 4 роки. Євген відкрив рахунок у матчі з загребським “Динамо” в рамках 3 туру Ліги чемпіонів. По ходу матчу “гірники” програвали, але зуміли врятуватися від поразки і зіграли в нічию – 2:2.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Футбол 24.

На 16 хвилині поєдинку на ударну позицію Євгена вивів Марлос. Хавбек віддав передачу за спини оборонців, вивівши Коноплянку віч-на-віч з воротарем. Коноплянка з гострого кута зумів пробити повз голкіпера та відкрив рахунок у харківській грі.

Цей гол став тільки третім для Коноплянки у Лізі чемпіонів. Інші два м’ячі Коноплянка провів ще у складі “Севільї”.

Перший гол Коноплянка забив 15 вересня 2015 року за “Севілью” у ворота “Боруссії” Менхенгладбах. Вдруге українець забивав за ту ж “Севілью” 21 жовтня у ворота англійського “Манчестер Сіті”.

Відтак, минуло 4 роки й один день після останнього голу Євгена у Лізі чемпіонів. Усього українець відіграв у Лізі чемпіонів 15 матчів, у яких також віддав дві результативні передачі.

44c8d38c297bfd406988aa7db94b07ac.png
© Футбол 24

Після гри Євген Коноплянка поділився враженнями від матчу:

“Хочеться зробити комплімент загребському Динамо. Дуже серйозна команда, ми це побачили. Ми були готові до них, але не до деяких суддівських моментів. Це вибивало нас з гри. Маленькі моменти, але вони впливали на гру. Хочу привітати загребське Динамо з нічийним результатом – він закономірний.

Чого нам не вистачило для перемоги? Якби я був тренером – то сказав би. А так, ми сидимо в роздягальні і незадоволені, що взяли очко. Було б гірше, якби ми раділи. Потрібно проаналізувати помилки перед наступним матчем. Ми зіграли непогано, але можемо краще.

Що я думаю про ситуацію з пенальті? Стикався з Лаосом 10 разів на футбольному полі. 9 матчів були такими. Був момент, коли на мені фолили ззаду, суперник робив це багато разів, можна було “посадити” на картку. А Лаос дав їм провести контратаку, якби забили, що мені робити було б? Поговорив з Лаосом, потім він пару свистків нам дав.

Для мене – це не пенальті. М’яч не летів в сторону гравця. Він заважав воротареві. Подивіться, де був м’яч! Але цей суддя “дістає” нас всюди, особливо мене”, – сказав Коноплянка у коментарі каналу “Футбол 1”.

Нагадаємо, у групі “С” Шахтар зіграв унічию з Динамо Загреб 2:2. В іншому матчі Манчестер Сіті розгромив Аталанту 5:1. Загребці та донеччани набрали по 4 очки і посідають 2 і 3 сходинки відповідно. Манкуніанці з 9 пунктами перші, замикає турнірну таблицю без набраних очок Аталанта.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар