Перехід Коноплянки у Шахтар: сума трансферу та перше інтерв’ю

@ ФК "Шахтар"

Вихованець кропивницького футболу і півзахисник збірної України Євген Коноплянка, який донедавна виступав за німецький “Шальке”, перейшов у “Шахтар”. Угода з 29-річним гравцем розрахована на три роки.

Про це оголосили на сайті “гірників“, повідомляє Перша електронна газета.

За інформацією Bild, “Шахтар” заплатив “Шальке” за підписання Коноплянки 1,5 млн євро. У виданні додають, таким чином німці також заощадили 5 млн євро річної зарплати футболіста, контракт якого закінчувався влітку 2020 року.

Шальке придбав Коноплянку в іспанської Севільї влітку 2017 року за 12,5 млн євро. Авторитетний портал Transfermarkt зараз оцінює гравця в 6,5 млн євро.

a28720bc33831c4ea72dd8484420acf3.jpg
@ ФК “Шахтар”

Як пише у себе в Twitter журналіст каналів “Футбол 1/2” Ігор Бурбас, наразі півзахисник знаходиться в розташуванні національної збірної, з якою готується до матчу відбору Євро-2020 проти Литви. Однак Андрій Шевченко відпустить Коноплянку у табір “Шахтаря” для участі в спарингу “гірників” з дебютантом УПЛ “Колосом”. Цей контрольний поєдинок відбудеться на полі комплексу “Святошин” поблизу Києва 5 вересня. Початок – об 11:00.

Євген Коноплянка дав перше інтерв’ю як гравець “Шахтаря”:

– Настрій радісний, та водночас я втомлений, адже спав усього лише три години. Хочеться якнайшвидше набратися сил. Але дуже щасливий! Готовий добиватися успіхів з новою командою.

– Ти радієш поверненню в Україну?
– Так, звісно. Це мій дім.

– Як ти стежив за «Шахтарем»?
– Лігу чемпіонів на сто відсотків не пропускав. Плюс за дербі «Шахтар» – «Динамо» теж завжди цікаво спостерігати. Я знаю всіх гравців – для мене тут жодних сюрпризів.

– Не є секретом, що ти міг стати футболістом «Шахтаря» ще кілька років тому, але це сталося лише зараз. Від долі не втечеш?
– Було таке. Скажу наступне: «Шахтар» захотів мене більше, аніж інші клуби. Мені приємно, і я відповідаю взаємністю. Щасливий бути в сім’ї цієї команди й клубу.

– Твої особисті футбольні амбіції збігаються з амбіціями «Шахтаря»?
– Стовідсотково. Але ми можемо розмовляти багато, а залишилося це показувати на футбольному полі. Попереду дуже важливі матчі, Ліга чемпіонів, і вихід із групи нам до снаги. Потрібно ставити цілі.

– І ти готовий боротися за чемпіонство…
– Про це навіть немає мови – завдання номер один. Тому я тут. Хочу щороку піднімати трофей чемпіона України.

– Ти з кимось радився до переходу?
– А що радитися? Скільки я грав у «Дніпрі», дев’ять років? Я знаю «Шахтар», тож і радитися ні з ким не потрібно. Тут багато моїх друзів, спілкувався з ними й раніше. Знаю, куди перейшов, і знаю свої цілі. Тепер головне – їх досягти.

– Зараз гарна нагода звернутися до вболівальників.
– Навіть не знаю, що додати. Думаю, справді віддані фани вболіватимуть і переживатимуть до кінця. Я бажаю вболівальникам завжди лишатися з нами – як у важкі хвилини, так і в хороші. Будьте з нами!


Євген Коноплянка

Народився 29 вересня 1989 року у Кропивницькому.

Зріст: 178 см
Амплуа: півзахисник

Першим професійним клубом Євгена був “Дніпро”, де він дебютував у 17-річному віці. Із командою Коноплянка ставав срібним і бронзовим призером чемпіонату України, а в сезоні-2014/15 дійшов до фіналу Ліги Європи.

Пізніше виступав за іспанську “Севілью”, з якою 2016 року виграв Лігу Європи, й німецький “Шальке”. У сезоні-2018/19 провів за гельзенкірхенців 21 матч у всіх турнірах, забив 1 гол та віддав 2 результативні передачі.

Читайте також: Екс-гравець “Зірки” отримав державну нагороду за перемогу на юнацькому Чемпіонаті світу з футболу

Поширити:

Залишити коментар:

коментар