Кропивницька “Зірка” поступилася вдома “Руху”

© fczirka.com.ua

Учора, 30 вересня, у Кропивницькому, у матчі двох аутсайдерів Першої ліги, футболісти «Руху» перемогли кропивницьку «Зірку». Гості з Винників двічі забили «в роздягальню» й здобули свою першу перемогу в сезоні – 0:2.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби “Зірки”.

Матч між «Зіркою» та «Рухом» мав доволі суттєве значення для обох команд. Адже конкуренти знаходилися на нижніх щабелях турнірної таблиці й перемога могла поліпшити турнірне становище та підняти настрій. Ну й те, що в наших суперників змінився головний тренер і команду очолив Юрій Вірт, додавало певної інтриги. В таких моментах футболісти завжди намагаються справити найкраще враження на нового наставника. Не можна сказати, що «рухівці» чимось вразили чи повністю переграли господарів поля, але головне своє завдання – здобути першу перемогу в чемпіонаті – вони виконали. Ну а на діях господарів поля сказалося втома після виснажливого кубкового протиборства з «Олімпіком». Ну й відсутність травмованих Івана Рудницького та Романа Льопки зіграли негативну роль.

Перший небезпечний удар із меж штрафної гості нанесли на 6-й хвилині, але Микита Зеленський не без складнощів м’яч відбив. Згодом після помилки захисника суперників ледь не вискочив сам на сам з воротарем Олексій Збунь. Та Олександр Ільющенков на мить випередив нашого нападника вже за штрафною. Після кутового головою пробивав Олександр Маткобожик – поруч зі стійкою. На 17-й хвилині після відскоку злету «стріляв» метрів із 18-ти Дмитро Хорольський – трохи невлучно.

© fczirka.com.ua

Надалі гра проходила за невеликої територіальної переваги гостей, але особливого зиску вони із цього не мали. Адже м’яч до воріт Микити Зеленського майже не доходив. У «рухівців» було декілька небезпечних стандартів із різних флангів. Після одного з них головою пробивав Ігор Дуць – вище поперечини. А на 31-й хвилині метрів з 17-ти злету пробивав Іван Брікнер – знову вище. На 32-й хвилині в ігровому зіткненні травму отримав Андрій Ляшенко й не зміг продовжити матч. Замість нього на полі з’явився Андрій Ременюк. Ближче до завершення першої половини гра набувала все більш жорсткого характеру, адже ціна перемоги була високою й ніхто не хотів поступатися. На 41-ій хвилині доволі небезпечний удар Ростислава Русина головою перервав Олександр Сафонов. А в наступній своїй атаці «зіркові» заробили кутовий і якоїсь миті не вистачило нашим гравцям для того, щоб замкнути дальню стійку. Після ще одного корнеру не дуже вдало із гарної позиції пробив Назар Виздрик. Далі вже в нашій штрафній виникла метушня та до удару гості справу так і не довели. Та вже в компенсований до першого тайму час Андрій Бусько, після передачі партнера майже від лінії поля, в дотик влучно пробив метрів із 9-ти. Микита Зеленський свою команду не врятував. Тож за в цілому рівної гри, на перерву суперники пішли за мінімальної переваги «Руху» – 0:1.

© fczirka.com.ua

На другий тайм наставники «Зірки» випустили відразу трьох нових виконавців. Олександра Сафонова, Максима Авер’янова та ДаніілаКондракова замінили Микита Ходорченко, Артем Сьомка та Ярослав Поплавка. Господарі поля з перших хвилин другої половини зустрічі намагалися застосовувати високий пресинг. Та для підопічних Юрія Вірта це особливою проблемою не стало. Хоча на 54-й хвилині кропивничани швидко розіграли штрафний й Бєляєв, який став діяти на позиції під нападником, прострілив з правого флангу, а захисник ледь головою не зрізав м’яч у власні ворота – трохи не влучно. Відчувалося, що на другий тайм підопічні Андрія Горбаня вийшли з великим бажанням змінити ситуацію в матчі на свою користь. Винникивці були притиснуті до власних воріт й не без складнощів захищалися. Хоча не можна сказати, що гості грали на збереження рахунку. При першій можливості «рухівці» вибігали в контратаки. Але за щільності гри особливих небезпечних моментів біля воріт обох команд не виникало. І тільки на 80-й хвилині господарі швидко розіграли кутовий й вивели на зручну ударну позицію Олександра Бєляєва. Удару нашого півзахисника не вистачило влучності й м’яч пролетів вище поперечини. Через вісім хвилин наш воротар спочатку відбив удар Артура Загорулька, який вийшов на заміну. Але через хвилину захисники господарів не встигли накрити того таки Загорулька, який опинився наодинці в штрафній «Зірки» й потужно пробив, а Микита Зеленський пропустив м’яч під собою – 0:2.

Тож, припустившись двох помилок в захисті наприкінці кожного з таймів, кропивничани програли битву аутсайдерів.

© fczirka.com.ua

На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Руха» Юрій Вірт зазначив, що перемога була нелегкою, що суперники справили гарне враження, але для того, щоб вийти на відповідний рівень гравцям «Зірки» потрібен час і досвід. Що стосується своїх підопічних, то Юрій Миколайович відзначив їх дії в першому таймі, де вони виконали поставленні завдання й забили логічний гол. Після перерви було підспудне бажання в гравців таки втримати переможний рахунок та й суперники значно додали й моментами володіли ініціативою. Але за рахунок бажання й грамотних дій вдалося не тільки зберегти результат, але й забити другий м’яч. Тож, перш за все, новий керманич «рухівців» залишився задоволеним результатом, а над якістю гри потрібно працювати й ця вікторія додасть упевненості у власних силах.

Наставник «Зірки» Андрій Горбань головною причиною поразки назвав те, що не вдалося повністю відновити гравців після важкої кубкової гри з «Олімпіком». Немає в нас такого резерву, який міг би гідно замінити тих футболістів, у яких елементарно не вистачило сил.

«Зірка» (Кропивницький) – «Рух» (Винники) – 0:2 (0:1).
30 вересня 2018 року (неділя). Початок о 17:00. Кропивницький. Стадіон «Зірка». 688 глядачів. Чемпіонат України, перша ліга, 1 коло, 11 тур.
Арбітр:Резніков Денис (Кам’янське).
Асистенти арбітра:Романов Денис (Дніпро), Семенов Андрій (Дніпро).
4-й арбітр:Кєвліч Єгор (Кропивницький).
Спостерігач арбітражу: Іванов Олександр (Слов’янськ).
«Зірка»:96. Зеленський Микита, 3. Сафронов Олександр (85. Ходорченко Микита, 46), 5. Хорольський Дмитро, 7. Авер’янов Максим (17. Сьомка Артем, 46; 77. Касімов Дмитро, 77), 9. Кондраков Данііл (39. Поплавка Ярослав, 46), 11. Збунь Олексій (к/к), 23. Маткобожик Олександр, 35. Виздрик Назар, 37. Нерубенко Дмитро (93. Писарєв Станіслав, 68), 50. Дугієнко Олександр, 99. Бєляєв Олександр. Запасні: 74. Медведєв Марк, 14. Боздаган’ян Михайло, 15. Савіцький Андрій, 24. Павлюк Кирило, 90. Лопушенко Ігор, 97. Коноваленко Максим. В.о. головного тренера: Горбань Андрій.
«Рух»: 29. Ільющенков Олександр (к/к), 90. Заставний Володимир, 4. Дуць Ігор, 70. Лобай Іван, 97. Бусько Андрій, 30. Копина Юрій, 25. Брікнер Іван (48. Чепелюк Олександр, 90+1), 11. Ляшенко Андрій (23. Ременюк Андрій, 36), 99. Русин Ростислав (22. Баранець Григорій, 66), 10. Козак Михайло (47. Грисьо Максим, 76), 17. Батальський Олександр (27. Загорулько Артур, 59). Запасні: 13. Дяченко Олександр, 26. Никитюк Роман, 8. Арендарук Денис, 1. Шевчук Юрій. Головний тренер: Вірт Юрій.
Голи: 0:1, Бусько Андрій (45); 0:2, Загорулько Артур (89).
Попередження:Маткобожик Олександр (27, неспортивна поведінка), Брікнер Іван (32, неспортивна поведінка), Виздрик Назар (52, демонстративна незгода з рішенням арбітра), Батальський Олександр (56, неспортивна поведінка), Копина Юрій (63, неспортивна поведінка), Баранець Григорій (82, неспортивна поведінка), Збунь Олексій (90, неспортивна поведінка).

© fczirka.com.ua
© fczirka.com.ua
© fczirka.com.ua
© fczirka.com.ua
© fczirka.com.ua
© fczirka.com.ua
© fczirka.com.ua
© fczirka.com.ua
© fczirka.com.ua
© fczirka.com.ua
Поширити:

Залишити коментар:

коментар