Півзахисник “Зірки” у складі збірної України здобув першу перемогу на молодіжному Євро

У Фінляндії розпочався чемпіонат Європи серед гравців не старше 19-ти років. У стартовому матчі групового етапу збірна України, в основі якої вийшов півзахисник «Зірки» Кирило Дришлюк, переграла однолітків із Франції з рахунком 2:1.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ФК “Зірка”.

Підопічні Олександра Петракова розпочали гру доволі впевнено. Хоча французи більше контролювали м’яч, але контратаки синьо-жовтих були більш небезпечними. І така тактика принесла нашим хлопцям успіх. Спочатку Супряга, на 11-й хвилині, після розрізної передачі з глибини поля, вибіг один на один з голкіпером суперників, але не зміг його переграти. А вже через дві хвилини Конопля виграв боротьбу в штрафному майданчику й зробив передачу Цитаішвілі, а той з під захисника акуратно поклав м’яч у ближній кут – 1:0.

Після цього трикольорові активізувалися й нашим хлопцям довелося захищатися великими силами. Та втримати натиск конкурентів українцям не вдалося. На жаль, на 23-й хвилині, «провалився» наш правий фланг, по якому промчав Сумаре й зробив націлену передачу в район 11-ти метрової позначки. Тут трійка українських оборонців не змогли завадити Гітану влучно пробити у правий верхній кут – 1:1.

Після цього пішла рівна гра з обопільними шансами, якими гравці обох команд скористатися не змогли. Зокрема, в нашій команді Цітаішвілі не вистачило декількох сантиметрів для щоб замкнути простріл Супряги, а на останній хвилині той таки Супряга виходив сам на сам із воротарем французів, але далеко відпустив м’яч, втративши реальну нагоду вивести свою команду вперед. Отже, на перерву конкуренти пішли за результативної нічиєї -1:1.

А от другому таймі підопічні Олександра Петракова провели просто відмінно. Наші хлопці стали діяти швидко, різноманітно, постійно створюючи проблеми захисту суперників. При цьому півзахист українців, в якому провідну роль відгравав Кирило Дришлюк, повністю переграв своїх візаві. Французи за пресингу суперників не мали можливості швидко розпочинати свої атаки, а ось захист «трикольорових» працював на повну потужність. І така наполегливість українців призвела до того, що

Супряга примусив Сарра сфолити, коли наш форвард виривався на «побачення» з воротарем. Арбітр не вагаючись показав захиснику французів червону карку. Залишившись в меншості наші суперники більше намагалися втримати нічийний рахунок, а синьо-жовті постійно шли вперед. Та в декількох епізодах фортуна була на боці збірної Франції. А на 85-й хвилині французи отримали право на штрафний й пішли великими силами забивати й «потрапили в полон». Українці швидко перейшли в контрнаступ, довели м’яч до Булеци, який сміливо пішов на двох оборонців, прибрав одного фінтом й акуратно пробив в ближній кут метрів із 17-ти без шансів для воротаря – 2:1.

Ну, а довести гру до переможного фіналу для підопічних Олександра Петракова не склало особливих проблем. Французи не мали й натяку на те, щоб відігратися. А ось наші хлопці забили ще один гол, але лайнсмен зафіксував офсайд у надактивного Цитаішвілі. Отже, фінальний свисток арбітра зафіксував абсолютно заслужену вікторію збірної України – 2:1. Зазначимо, що Кирило Дришлюк провів на полі всі 90 хвилин.

Тепер наша команда, разом із англійцями, які в напруженій боротьбі переграли суперників із Туреччини – 3:2, очолили свою групу. А свій наступний поєдинок Кирило Дришлюк разом із партнерами проведуть саме зі збірною Англії 20 липня о 18.30.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар