Три м’ячі і три вилучення: кропивницька “Зірка” мінімально поступилася “Карпатам”

© ФК "Карпати"

У напруженому та емоційному протистоянні між «Карпатами» та «Зіркою» перемогу, не без певної допомоги арбітра Ігоря Пасхала, здобули львів’яни з рахунком – 2:1. Хоча більш справедливим підсумком битви була би все ж нічия, адже сили конкурентів виглядали приблизно рівними.

Про це йдеться на сайті ФК “Зірка”, повідомляє Перша електронна газета.

Про принциповість і важливість протистояння «Зірки» з нинішніми «Карпатами» годі й казати. Суперники мали однакову кількість очок і, зважаючи на несподівану перемогу «Чорноморця» над «Олімпіком», це була битва навіть більше, ніж за 6 очок. Ну й те, що одну з головних ролей у тренерському штабі «левів» зараз грає, добре знайомий кропивницьким уболівальникам і гравцям, Даріо Друді, додавало інтриги протиборству.

© ФК “Карпати”

У стартовому складі «Зірки» ми знову побачили Димитра Білонога й Арно Геджа, які пропускали попередній поєдинок через ушкодження та дискваліфікацію, а Кирило Дришлюк замінив у основі Ігоря Загальського, який перебрав ліміт попереджень і пропускав звітний матч. Ну й не може не радувати, що нарешті відновився від травми Павло Полегенько, який вийшов на поле в другому таймі. Що ж стосується львів’ян, то вони не мали серйозних кадрових проблем і виставили майже бойовий склад.

Активніше матч розпочали господарі поля, які провели три атаки лівим флангом, де постійно турбував наших захисників Мар’ян Швед. Та до реальної загрози воротам Євгена Паста справа не дійшла. Гості ж заробили стандарт справа за центральним колом та й тут оборонці перервали подачу зі штрафного. Майже відразу підопічні Олега Бойчишина створили дві небезпечні нагоди, коли Гуцуляк спочатку прострілював, а потім підхопив м’яч, прибрав фінтом опікуна і пробивав у ближній кут – вище поперечини.

© ФК “Карпати”

І тут кропивничани стали «вмикати» високий пресинг, що заважало суперникам швидко розпочинати свої атакувальні дії. Гості зробили декілька перехоплень у середині полі та розігнати контратаки львів’яни вже не дозволили. Сама ж гра, після стартового натиску наших суперників, перейшла в більш спокійне русло, коли переважно м’ячем володіли господарі, а підопічні Романа Монарьова були готові, за першої-ліпшої нагоди, провести швидкий контрвипад. На полі було в ці хвилині більше напруженої боротьбі, ніж осмислених комбінаційних дій.

© ФК “Карпати”

І тут, на 24-й хвилині, відносний спокій порушили господарі поля. Іван Цюпа вирішив зберегти м’яч, щоб не вибити його на кутовий або аут. В результаті Карраскаль несподівано отримав м’яч забрав, зробив передачу на Вербного, який навісив до штрафного майданчику. А там свого гравця «загубив» Оганесян й Олексій Гуцуляк вище за всіх вистрибнув і, майже без супротиву, головою «вколотив» м’яч у сітку – 1:0.

© ФК “Карпати”

Цей успіх надихнув «левів» і вони ще двічі загрожували нашим воротам. Особливо небезпечним був «постріл» Карраскаля, метрів із 17-ти, який прийшовся трохи вище поперечини. В наступній атаці наших суперників правила проти Шведа порушив Оганесян і заробив не тільки попередження (яке у матчі, фактично, стало вирішальним, але про це потім), а ще й небезпечний штрафний. Та Гуцуляк пробив у «стінку», а гості миттєво контратакували правим флангом і, після передачі Олексія Збуня, плечем на кутовий м’яч перевів Артем Федецький.

© ФК “Карпати”

На жаль, не виходила в підопічних Романа Монарьова й конструктивна гра попереду. Всі намагання створити небезпеку біля воріт Олексія Шевченка були марними через велику кількість браку в передачах, закидання на форвардів не приносили дивідендів, а подачі зі стандартних положень не були складними для конкурентів.

Хоча наприкінці першого тайму кропивничани активізувалися й рішуче пішли вперед. Та удар Геджа заблокував у штрафній Федецький, а наступний «постріл», після вдалого підбирання, був значно вище цілі. Натомість львів’яни заробили штрафний і подача з лівого флангу призвела до невеличкої метушні в нашому воротарському та першим до м’яча дістався Євген Паст. На останніх секундах основного часу першого тайму Іван Цюпа, ціною попередження, зупинив прорив Шведа біля лівого кута штрафного майданчика. Сам же постраждалий пробив у дальній кут, змусивши продемонструвати свою реакцію голкіпера «зіркових», а після невдалого кутового суперники пішли відпочивати за рахунку – 1:0.

© ФК “Карпати”

Підсумовуючи розвиток подій до перерви, зазначимо, що наші гравці не поступалися суперникам у боротьбі та бажанні, але «леви» виглядали небезпечніше в атаці й скористалися своїм шансом вийти вперед.

Із перших хвилин другого тайму на полі в гостей з’явився Олексій Чичиков, який замінив не дуже помітного Рюльє. І почали «зіркові» дуже настирно з не досить влучного дальнього удару Максима Драченка та подачі з лівого флангу точно в руки Олексію Шевченку. Та все ж, відчувалося, що гості будуть намагатися змінити несприятливий для себе хід подій.

© ФК “Карпати”

І «зірковим» це вдалося. У нас пройшла блискуча атака. Спочатку на правому фланзі Чичиков обіграв опікуна, зробив передачу ближче до штрафної, звідки послідувало переведення знову ж направо. Сюди увірвався Арно Гедж і зряче прострілив на Білонога, який відірвався від опікунів та в дотик переправив м’яч у сітку – 1:1. Хрестоматійна комбінація! А через декілька хвилин Кирило Дришлюк перехопив м’яч у Лобая, який відверто притримав нашого молодого хавбека за футболку й отримав друге попередження. Тож, підопічні Романа Монарьова отримали чисельну перевагу.

За 5 хвилин ситуація на полі кардинально змінилася. Здавалося, тепер кропивницькі футболісти можуть розраховувати не тільки на нічию.

© ФК “Карпати”

Але далі в події рішуче втрутився Ігор Пасхал, який вирішив майже миттєво урівняти склади. Ігрове зіткнення головами на другому поверсі херсонський арбітр розцінив, як грубість з боку Армана Оганесяна по відношенню до Гуцуляка. Тож і для нашого правого захисника матч завершився передчасно. Хоча ця жовта картка виглядала абсолютно безпідставною – у верховій боротьбі стикнулися два футболісти, і при цьому обидва отримали ушкодження. Без сумніву, мова про навмисну грубість з боку Армана йти аж ніяк не могла. Хоча, захисник з таким досвідом, звичайно, мав пам’ятати про те перше попередження…

Тепер, коли суперники грали в неповних складах, з’явилося більше простору. І ось уже Олексій Збунь заробляє штрафний, та Олексій Шевченко реагує на не дуже сильний удар. Відразу ж «леви» відповіли ривком Шведа, який розхитав Браткова і пробив у ближній кут, але Паст був на місці.

© ФК “Карпати”

А ось уже після наступного удару М’якушка наш голкіпер нічого не зміг вдіяти. До пропущеного голу призвів цілий комплекс помилок. Спочатку наші оборонці дозволили суперникам виграти боротьбу на лівому фланзі, потім ніхто не завадив Шведу обігратись із партнером у стінку й від лінії поля зробити передачу назад, де вільним залишився М’якушко, який пробивав із близької відстані без перешкод і до якого не встиг заблокувати Цюпа – 2:1.

Зрозуміло, що гол знову повернув упевненість підопічним Олега Бойчишина, а от гості декілька хвилин відходили від такого нокдауну. Тож, ініціатива була на боці львів’ян, які намагалися добити конкурентів іще одним влучним ударом.

А тут ще «Зірка» залишилася вдев’ятьох. Іван Цюпа цілком безпідставно грубо заблокував футболіста «Карпат». Ігор Пасхал миттєво дав додаткову перевагу «Карпатам», вилучивши нашого захисника. Отже, заключні 15 хвилин кропивничани вимушені були проводити вдев’ятьох.

© ФК “Карпати”

За такої ситуації «леви» заграли розкуто й Карраскаль намагався демонструвати дива техніки, зібравши навколо себе чотирьох візаві у штрафній, але до належного ефекту це не призвело. Згодом, рефері вирішив, що саме Гафаіті порушував правила у штрафному майданчику суперника, хоча здавалося, що в спину штовхали саме нашого захисника. Але призначення пенальті у ворота «Карпат» не входило до планів арбітра.

Та незважаючи на всі негаразди, «зіркові» навіть вдев’ятьох ішли вперед. Господарі ж декілька раз намагалися використати простір, який виникав у нашій обороні, й «кидали вперед» довгими передачами Шведа та Карраскаля. Та захисники кропивничан вигравали єдиноборства. Небезпека ж біля воріт Шевченка виникала після стандартів, які все частіше заробляли гості. На жаль, витиснути щось зі штрафних не вдавалося. На заключних хвилинах підопічні Олега Бойчишина більше тримали м’яч, не дозволяючи конкурентам наближатися до своїх воріт. Ну і в хід пішло відверте затягування часу та інші маленькі футбольні хитрощі.

© ФК “Карпати”

Хоча на 5-й компенсованій хвилині Карраскаль мав можливість зняти усі питання відносно переможця протиборства та не влучив із меж штрафної в дальній кут.

Тож, фінальний свисток Ігоря Пасхала, який своїми рішеннями повністю змінив перебіг поєдинку, зафіксував важливу перемогу «Карпат», які обійшли нашу команду в турнірній таблиці й вийшли на рятівне 9-те місце.

«Карпати» (Львів) – «Зірка» (Кропивницький) – 2:1 (1:0).

9 квітня 2018 року (понеділок). Початок о 14:00. Львів. Стадіон «Україна». 2715 глядачів. +23 С. Прем’єр-ліга, 26 тур.

Арбітр: Пасхал Ігор (Херсон).

Асистенти арбітра: Оганєсян Дмитро (Луганськ), Шланчак Володимир (Городище).

Четвертий арбітр: Кривоносов Микола (Київ).

Спостерігач арбітражу: Власенко Юрій (Київ).

Делегат ФФУ: Савчук Анатолій (Луцьк).

«Карпати»: 99. Шевченко Олексій, 94. Мірошніченко Денис, 44. Федецький Артем (к/к), 70. Лобай Іван, 9. Гуцуляк Олексій, 8. Вербний Назар (17. Голодюк Олег, 87), 21. Ербес Крістіан Доміан (54. Лебеденко Орест, 59), 20. Ді Франко Франчіско, 10. Каррраскаль, 33. Мякушко Сергій (81. Ременюк Андрій, 81), 35. Швед Мар’ян. Запасні: 23. Мисак Роман, 19. Кортес Армеро Маурісіо, 79.Акулінін Леонід, 18. Родріго. Головний тренер: Бойчишин Олег.

«Зірка»: 44. Паст Євген, 3. Рюльє Джуліан (77. Чичиков Олексій, 46), 5. Братков Антон, 7. Драченко Максим (к/к), 10. Білоног Дмитро, 15. Збунь Олексій, 16. Гафаіті Адель, 19. Оганесян Арман, 22. Гедж Арно (24. Авер’янов Максим, 79), 27. Дришлюк Кирило (8. Полегенько Павло, 62), 93. Цюпа Іван. Запасні: 41. Льопка Роман, 23. Маткобожик Олександр, 38. Петров Сергій, 94. Бангура Момар. Головний тренер: Монарьов Роман.

Голи: 1:0, Гуцуляк Олексій (23); 1:1, Білоног Дмитро (50); 2:1, М’якушко Сергій (65).

Попередження: Оганесян Арман (29), Ербес Крістіан Даміан(37), Цюпа Іван (45+1), Лобай Іван (45+2), Гедж Арно (45+2), Лобай Іван (54), Оганесян Арман (59), Цюпа Іван (74), Драченко Максим (76), Голодюк Олег (88).

Вилучення: Лобай Іван (54, друге попередження), Оганесян Арман (59, друге попередження), Цюпа Іван (74, друге попередження).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар