Кропивницька “Зірка” здолала донецький “Олімпік”

Фото: ua-football.com

На засніженому полі стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського кропивницька «Зірка», в матчі 24-го туру чемпіонату УПЛ, доволі неочікувано, переграла донецький «Олімпік» із рахунком 1:0. Переможний м’яч наша команда забила в середині другого тайму після дальнього удару Антона Браткова та рикошету від Зураба Очігави.

Про це йдеться на сайті ФК “Зірка”, повідомляє Перша електронна газета.

Та потрібно зазначити, що ці три очки підопічні Романа Монарьова дійсно заслужили, адже провели дуже якісний матч з усіх точок зору, перервавши, нарешті, довгу безпереможну серію.

У стартовому складі «Зірки» відзначаємо появу французького легіонера Джуліана Рюльє, а також Дмитра Фатєєва, який нарешті повністю відновився від травми. Також, із перших хвилин у цьому матчі грав і нападник Глєб Рассадкін. А в запасі відзначимо французького захисника Сесе-Франка Пепе, котрий учора грав у матчі молодіжних команд. Слід зауважити, що у складі «Олімпіка» в основі вийшли екс-«зіркові» Дмитро Нємчанінов і Артем Щедрий.

Суперники в спокійному темпі розпочали звітний поєдинок. Ніхто не збирався відразу ж після стартового свистка чимдуж мчати в атаку. Можна відзначити хіба що епізод, коли кропивничанам удалося перехопити м’яч у центрі поля й організувати випад правим флангом. Ця атака завершилася неточною подачею Армана Оганесяна із правої бровки. А було ще намагання вивести Глєба Рассадкіна сам на сам із Заурі Махарадзе, та тут нашому білоруському нападнику не вдалось обробити м’яч, який потрапив йому в спину. Згодом, із дальньої дистанції перевірив пильність воротаря донеччан Іван Цюпа – Заурі Махарадзе не з першої спроби, але все ж забрав м’яч.

Та незабаром і «олімпійці» пробили по воротах Євгена Паста. Після подачі з кутового, Станіслав Біленький виграв верхову боротьбу й головою спрямовував м’яч у ближній кут – голкіпер «жовто-червоних» був на місті. А ще пізніше, знову ж таки здалеку, пробив цього разу Данііл Кондраков, але туди, де перебував Заурі Махарадзе.

Та загалом, перші хвилини зустрічі пройшли, значною мірою, під диктовку гостей. Підопічні Романа Монарьова більше часу перебували з м’ячем, провели більше атак і, зрештою, нанесли більше ударів по воротах опонента. Слід відзначити, що до середини тайму «зіркові» так і продовжували діяти першим номером. При втраті м’яча, «жовто-червоні» одразу ж вступали в активний відбір на чужій половині поля. На підтвердження цих слів у «Зірки» пройшла ще одна комбінація в центрі поля й хавбеки намагалися вивести на ударну позицію Глєба Рассадкіна, але той програв дуель захисникам. Та м’яч підхопив Данііл Кондраков, проте його подачу перервав Темур Парцванія.

Згодом у гру вирішили втрутитись голкіпери, котрі ледь не «наварили» біля власних же володінь. Спочатку Заурі Махарадзе зіграв далеко за межами свого штрафного майданчика, але вибив м’яч точно на Максима Драченка. Капітан кропивничан намагався в дотик одразу ж закинути м’яч у ворота, та в ціль наш гравець не влучив. Потім м’яч у Євгена Паста перехопив Руслан Кісіль, та його простріл зі штрафного вибив Дмитро Фатєєв. Так само ледь не подарував м’яч Даніілу Кондракову Заурі Махарадзе, але голкіпер господарів поля сам же й виправив свою помилку. А ще пізніше Глєб Рассадкін головою небезпечно пробивав, та трохи не влучив у дальній кут.

Зважаючи на те, що з перших хвилин протиборства сніжило і снігопад усе посилювався, то в таких умовах на грізну зброю перетворювались дальні удари. Й от Руслан Кісіль «пострілом» метрів із 25-ти намагався перевірити пильність Євгена Паста, та учорашній іменинник, котрий напередодні відсвяткував своє 30-річчя, виявився на місці. А на 44-й хвилині в «Олімпіка» пройшов один із небагатьох флангових випадів, який завершився навісною подачею в штрафну та неточним ударом головою Геннадія Пасіча. Тож, перший тайм, котрий загалом пройшов під диктовку гостей, завершився «сухою» нічиєю – 0:0.

Незадоволений діями своїх підопічних Роман Санжар, у перерві провів відразу дві заміни, кинувши в бій Івана Сондея та Зураба Очігаву. І якщо нападник Сондей вдало увійшов у гру й міг, навіть стати рятівником господарів поля, то Очігава, певною мірою, допоміг гостям перемогти. Але, з початку другої половини, ці заміни не принесли особливої користі «олімпійцям». Адже кропивничани діяли більш рішуче, вправніше й із великим бажанням. За три хвилини після початку другої половини матчу, Глєб Рассадкін утратив розкішну можливість відзначитися. Після блискучої передачі Арно Геджа, який додає з кожним матчем й поступово стає важливою фігурою у «зіркових», Рассадкін опинився віч-на-віч із Заурі Махарадзе. Й ніхто нашому нападнику вже не заважав, окрім голкіпера суперників. Та пробив Глєб якось безхитрісно, прямо в Махарадзе, який без проблем перевів м’яч на кутовий. А небезпечну подачу з кута поля перервав той-таки голкіпер донеччан, який кулаками виніс м’яч подалі, випередивши Дмитра Фатєєва. Господарі відповіли своїм стандартом, після якого Іван Сондей виконував простріл із правого флангу, але й тут голкіпер Євген Паст зіграв краще за польових футболістів, перехопивши цю передачу.

А на 60-й хвилині кропивничани забили цілком залужений гол і вийшли вперед. Антон Братков не знайшов супротиву від суперників і протягнув м’яч зі своєї половини ближче до штрафного майданчика господарів і пробив здалеку. Політ м’яча підкорегував Зураб Очігава, й після рикошету вже нічого не зумів удіяти Заурі Махарадзе – 0:1. Зважаючи на розвиток подій на полі, цей забитий м’яч виглядав цілком логічним.

Не можна сказати, що, пропустивши, підопічні Романа Санжара перейшли на шалено-атакувальну гру. «Жовто-червоним» удавалося стримувати атаки господарів поля й самим час від часу вибігати в контрвипади. Для того, аби зберегти «свіжість» і підтримувати необхідний темп, Роман Монарьов вирішив випустити на поле Дмитра Білонога, замість Джуліана Рюльє, який знову справив доволі хороше враження. А згодом, після ушкодження Армана Оганесяна, на полі з’явився ще й Назар Маліновський.

І практично одразу, після виходу цих футболістів на заміну, «Зірка» мала знімати всі питання про переможця протистояння. Знову, після швидкої комбінації, Глєб Рассадкін удало поборовся із захисником у чужому штрафному майданчику й у підкаті проштовхнув м’яч на Арно Геджа, який несильно пробив по воротах із близької відстані. Заурі Махарадзе цей удар відбив, а оборонець м’яч виніс подалі. І миттєво «Олімпіку» вдалось організувати контратаку. І тут вдалий підкат Івана Цюпи проти Артема Щедрого, вже у своїй штрафній, не дозволив хавбеку нанести удар із забійної позиції.

Загалом же, кропивничани протягом усього матчу надійно діяли в захисті. Після перерви наші оборонці не дали «олімпійцям» завдати жодного удару по воротах Євгена Паста, або, взагалі, створити бодай якусь небезпеку біля власних володінь. У компенсований до другої половини матчу час, той-таки Цюпа не дав влучити у ворота Івану Сондею із близької відстані й зрівняти рахунок. Але це було б дуже несправедливо, якби останній в матчі удар, нехай і найкращого у складі «Олімпіка» гравця, приніс господарям нічию, на яку вони точно не награли.

Не дарма ж, уже після матчу, головний тренер господарів Роман Санжар скаже, що його футболісти будуть покарані за таку невиразну та безбарвну гру. А от Роман Монарьов відзначив, що його підопічні більше хотіли перемогти й зробили це, не без долі везіння, але ж своїм бажанням, наполегливістю та вольовими якостями, які проявили за непростих погодних умов, хлопці заслужили цей прояв спортивного фарту.

Тож, «жовто-червоні» сьогодні здобули першу перемогу в 2018 році, на виїзді, й перервали безвиграшну серію, що тривала із 3 грудня минулого року, коли «Зірка» на своєму полі, з таким же рахунком – 1:0, здолала кам’янську «Сталь». А ще цей надважливий, з усіх точок зору, успіх став гідною відповіддю скептикам і дозволив кропивничанам зберегти за собою рятівну 9-ту сходинку турнірної таблиці.

Відеоогляд матчу дивіться за посиланням.

«Олімпік» (Донецьк) – «Зірка» (Кропивницький) – 0:1 (0:0).

17 березня 2018 року (субота). Початок о 17:00. Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. 150 глядачів. – 6 С. Чемпіонат УПЛ, 2 етап, 1 коло, 24-й тур.

Арбітр: Міланич Володимир (Миколаїв).

Асистенти арбітра: Оганєсян Дмитро (Луганськ), Маланчук Михайло (Чернівецька область).

Четвертий арбітр: Пасхал Ігор (Херсон).

Спостерігач арбітражу: Коваленко Геннадій (Київ).

Делегат ФФУ: Кучер Олег (Рівне).

«Олімпік»: 1. Махарадзе Заурі (к/к), 3. Парцванія Темур, 5. Міщенко Андрій (18. Очігава Зураб, 46), 8. Доронін Володимир, 9. Кісіль Руслан, 11. Щедрий Артем, 22. Біленький Станіслав (7. Сондей Іван, 46), 23. Нємчанінов Дмитро, 41. Пасіч Геннадій (99. Захарків Юрій, 63), 79. Вакуленко Сергій, 92. Вуковіч. Запасні: 13. Кичак Артем, 20. Леонідас, 42. Пасіч Євгеній, 89. Козлов Артем. Головний тренер: Санжар Роман.

«Зірка»: 44. Паст Євген, 3. Рюльє Джуліан (10. Білоног Дмитро, 73), 5. Братков Антон, 7. Драченко Максим (к/к), 19. Оганесян Арман (9. Маліновський Назар, 75), 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор, 22. Гедж Арно (90. Ямполь Ярослав, 90+2), 31. Кондраков Данііл, 33. Рассадкін Глєб, 93. Цюпа Іван. Запасні: 41. Льопка Роман, 15. Збунь Олексій, 24. Авер’янов Максим, 45. Пепе Сесе-Франк. Головний тренер: Монарьов Роман.

Гол: 0:1, Очігава Зураб (60, автогол).

Попередження: Фатєєв Дмитро (56), Рюльє Джуліан (64), Захарків Юрій (69), Махарадзе Заурі (90), Гедж Арно (90), Загальський Ігор (90).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар