У пам’ять про загиблого розвідника в Олександрії відбувся турнір з багатоборства

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

В пам’ять про Максима Бендерова, старшого розвідника 3-го окремого полку спеціального призначення, який загинув влітку 2014 року, захищаючи територіальну цілісність України, в Олександрії, відбувся щорічний «Відкритий чемпіонат Кіровоградської області з військово-спортивного багатоборства та Всеукраїнський турнір з панкратіону». Цьогоріч в змаганнях взяли участь 120 спортсменів з Житомира, Запоріжжя, Львова, Одеси, Жовтих вод, Олександрії та Онуфріївки. Загалом за 80 комплектів нагород змагались 7 команд

Повідомляє Перша електронна за посиланням на сайт полку.

Турнір пам’яті Максима Бендерова проводять від 2015 року. Його організатори – Патріотичний спортивний клуб «Захист»та обласна спілка ветеранів Афганістану.

На церемонію урочистого відкриття завітали голова Кіровоградської обласної спілки ветеранів війни в Афганістані Віктор Остащук та голова олександрійської міської організації «Солдаты в Афгане» Євген Звєрєвщиков. Вони урочисто вручили президенту ПСК «Захист» Андрію Ярошевському грамоту Верховної Ради України “За заслуги перед Українським народом”.

Цьогоріч в змаганнях взяли участь 120 спортсменів з Житомира, Запоріжжя, Львова, Одеси, Жовтих вод, Олександрії та Онуфріївки. Загалом за 80 комплектів нагород змагались 7 команд.

Довідково:

Максим Васильович Бендеров народився 6-го квітня 1990 року в місті Олександрія, Кіровоградської області. З 1997 року тренувався а згодом і працював тренером в Олександрійському спортивному клубі, де завдяки тренуванням здобув чорний пояс (1 дан) з панкратіону, був неодноразовим чемпіоном України з панкратіону. Срібний призер Чемпіонату Європи (2006), Срібний призер Чемпіонату Світу, чемпіон Європи (2007), багаторазовий Чемпіон України з Військово-спортивного багатоборства (розділ «бойового багатоборства»), чемпіон України з рукопашного бою, призер Чемпіонату України з панкратіону.

В 2013 році під час проходження військової служби за контрактом в 3-му окремому полку спеціального призначення став чемпіоном України серед спецпризначенців.

15-го липня 2014 року під час боїв під Ізваринем Луганскької області життя старшого розвідника Максима Бендерова обірвалося.

14 серпня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар