Кропивницька “Зірка” на виїзді програла “Шахтарю”

© ФК "Шахтар"

Кропивницька «Зірка» поступилась донецькому «Шахтареві» з рахунком 5:0. На жаль, п’ять м’ячів «зіркові» пропустили ще в першому таймі. У другій сорокап’ятихвилинці «жовто-червоні» діяли дуже непогано, комбінуючи та проводячи атаки. Але змінити щось глобально було вже практично нереально.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на прес-службу клубу.

До складу «Зірки» повернувся капітан Максим Драченко, котрий відбував дискваліфікацію в минулому турі. Разом з Олександром Маткобожиком він розмістився в центрі оборони. В опорній зоні, порівняно з попереднім матчем, замість Ігоря Загальського грав Кирило Дришлюк, а в нападі Максима Прядуна замінив Сергій Петров.

Із перших хвилин, очікувано, господарі заволоділи ініціативою. Перші десять хвилин «Шахтар» провів у розвідці, але потім виник момент у Фреда, на удар якого зреагував Євген Паст. Але за кілька хвилин наш голкіпер нічого не зумів удіяти з «пострілом» Факундо Феррейри, який вийшов на побачення з Євгеном Пастом і переграв його – 1:0. Щоправда, на повторі було помітно, як під час передачі від Тайсона аргентинський нападник перебував у положенні поза грою.

Забивши перший м’яч, донеччани могли дуже швидко забивати вдруге. Алан Патрік у штрафному «зіркових» обіграв кількох опонентів і, метрів із п’яти, пробив по воротах – Євген Паст відбив удар. Та на 18-й хвилині «гірники» таки подвоїли свою перевагу. Ісмаїлі з лівого флангу прострілив точно на самотнього у штрафній Віктора Коваленка. Удар півзахисника був влучним – 2:0. А ще за дві хвилини рахунок став розгромним. Марлос пробив точно в кут – 3:0.

Підопічні Пауло Фонсеки продовжували атакувати й створювати неприємності захисним редутам «жовто-червоних». Головний тренер гостей Роман Монарьов відреагував на це заміною. Замість Владислава Веремєєва, який, до речі, залишає поле ще в першому таймі у другому матчі поспіль, на поле вийшов Антон Братков.

Та все ж, центр поля «Зірка» перетинала не так часто, в атаці в кропивничан абсолютно нічого не клеїлося. Добре, що великої кількості гольових моментів біля своїх воріт уже не виникало. Можна пригадати штрафний удар у виконанні Фреда, при порушенні правил від Олександра Маткобожика – м’яч після удару бразильця пролетів над поперечиною.

На 39-й хвилині небезпека біля воріт Євгена Паста виникла після шостого кутового від підопічних Паулу Фонсеки. Іван Ордець виграв верхову боротьбу в захисників «зіркових», але влучив у опонента й м’яч вилетів на ще один кутовий. У відповідь «жовто-червоні» провели швидкий випад правим флангом, котрий ударом із кута штрафного майданчика завершив вихованець «Шахтаря», а нині гравець нашої команди Дмитро Білоног – м’яч полетів доволі неточно.

Та наприкінці першого тайму донеччани забили вчетверте. Марлос отримав розрізну передачу з глибини, ввірвався до штрафної і пробив над Євгеном Пастом точно в ціль – 4:0. Наша команда повністю «розклеїлася» і на останній хвилині першої половини зустрічі пропустила п’ятий м’яч. Ісмаїлі виконав подачу на Факундо Феррейру, який був абсолютно самотнім за два метри від воріт, і аргентинець оформив дубль, пробивши головою. Тож, на перерву команди пішли за повної переваги гостей – 5:0.

У перерві в складі «Зірки» відбулась іще одна заміна. Замість нападника Сергія Петрова, на поле вийшов хавбек Ігор Загальський. Донеччани не так сильно тиснули на ворота Євгена Паста й давали можливості кропивничанам проводити свої атаки. Та до моментів біля володінь Андрія П’ятова справа не доходила. Намагалися загострити епізоди Глєб Рассадкін, Ігор Загальський та Дмитро Білоног, але їх спроби завершувались невдачами.

У середині другого тайму Арно Гедж перехопив м’яч у центрі поля і відправив у «прорив» Дмитра Білонога. Наш вінгер заробив кутовий, який нічим гострим не завершився. А згодом Олексій Чичиков мав доволі небезпечний штрафний, вчасно зреагувавши на кікс від Давида Хочолави, котрий невдало прийняв м’яч і збив нашого гравця, коли той перехопив у нього м’яч. Подачу зі стандарту виконав Ігор Загальський, але точно в руки Андрію П’ятову. Одразу ж після цього епізоду Роман Монарьов провів останню заміну: Олексія Чичикова замінив Максим Прядун.

І за кілька хвилин після виходу на поле Максим Прядун, у стилі Тайсона чи Марлоса, ввірвався до штрафного майданчика «гірників», обігравши по ходу кількох опонентів, але в останній момент захисник вибив м’яч на кутовий. Після розіграшу корнеру, Ігор Загальський виконав небезпечну подачу до штрафної, але до м’яча так і не дістався Глєб Рассадкін – Андрій П’ятов перехопив цю передачу.

Загалом, у другому таймі «зіркові» виглядали набагато краще, ніж у першому. Вони намагалися комбінувати на чужій половині, а іноді атакували навіть частіше за своїх іменитих суперників. Шкода, що на той час рахунок уже був 0:5. Та й у захисті «жовто-червоні» діяли набагато сконцентрованіше. Можна пригадати, як двічі Максим Драченко «перекусив» флангові передачі від підопічних Паулу Фонсеки.

Кінець матчу пройшов у спокійному темпі. Відзначитися бодай голом престижу «Зірці» не вдалось, але варто похвалити наших футболістів за те, що в другому таймі кропивничани на рівних протистояли фавориту й змогли втримати свої ворота на замку.

Таким чином, кропивницькі футболісти сьогодні, на жаль, оновили 2 рекорди зі знаком мінус. Жодного разу в національних турнірах кропивничани не пропускали 5 м’ячів за один тайм. Окрім того, впевнено оновлено рекорд гри за мінусової температури. З 1993 року, коли восени «Зірка» двічі зіграла при температурі -8°С, наша команда не грала в таких надекстремальних умовах. Тепер рекордна позначка – -12°С.

Відеоогляд матчу ДИВІТЬСЯ ЗА ПОСИЛАННЯМ

«Шахтар» (Донецьк) – «Зірка» (Кропивницький) – 5:0 (5:0).

25 лютого 2018 року (неділя). Початок о 17:00. Харків. Стадіон ОСК «Металіст». 1517 глядачів. -12 С. Чемпіонат УПЛ, 2 коло, 21-й тур.

Арбітр: Шурман Денис (Вишневе).

Асистенти арбітра: Висоцький Володимир (Запоріжжя), Шлончак Семен (Запоріжжя).

Четвертий арбітр: Балакін Микола (Київська область).

Спостерігач арбітражу: Шмигельський Орест (Львів).

Делегат ФФУ: Безрук Віктор (Луганськ).

«Шахтар»: 30. П’ятов Андрій, 2. Бутко Богдан, 5. Хочолава Давид (22. Матвієнко Микола, 68), 18. Ордець Іван, 31. Ісмаїлі, 8. Фред (34. Петряк Іван, 83), 21. Патрік Алан, 7. Тайсон (к/к) (9. Дентиньо, 75), 11. Марлос, 74. Коваленко Віктор, 19. Феррейра Факундо. Запасні: 55. Кудрик Олег, 59. Зубков Олександр, 6. Степаненко Тарас, 99. Лещук Густаво Бланко. Головний тренер: Фонсека Паулу.

«Зірка»: 44. Паст Євген, 7. Драченко Максим (к/к), 10. Білоног Дмитро, 18. Веремєєв Владислав (5. Братков Антон, 27), 22. Гедж Арно, 23. Маткобожик Олександр, 27. Дришлюк Кирило, 33. Рассадкін Глєб, 38. Петров Сергій (21. Загальський Ігор, 46), 77. Чичиков Олексій (29. Прядун Максим, 66), 93. Цюпа Іван. Запасні: 41. Льопка Роман, 31. Кондраков Данііл, 81. Тарасюк Олександр, 90. Ямполь Ярослав. Головний тренер: Монарьов Роман.

Голи: 1:0, Феррейра Факундо (14); 2:0, Коваленко Віктор (18); 3:0, Марлос (21); 4:0, Марлос (43); 5:0, Феррейра Факундо (45).

Попередження: Маткобожик Олександр (32), Петров Сергій (35), Загальський Ігор (56), Цюпа Іван (60), Хочолава Давид (63), Тайсон (71), Дришлюк Кирило (74), Фред (76), Марлос (90+1).

Фото: ФК “Шахтар”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар