Кіровоградський обласний осередок бойового джиу-джитсу визнали кращим в Україні

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Чемпіонат світу в Хорватії © Facebook

Кіровоградську обласну федерацію джиу-джитсу за підсумками досягнень 2017 року визнано найрезультативнішою в Україні. А кропивницький тренер В’ячеслав Шульга отримав титул найкращого тренера.

Як розповів Першій електронній тренер і голова обласного осередку з комбат джиу-джитсу та бойового самбо В’ячеслав Шульга, минулого року перелік титулів спортсменів їхнього клубу “TIGER” поповнився “чемпіонами світу” та Європи.

“У липні був чемпіонат світу в Хорватії, де в нас були перемоги – два чемпіона світу і один призер. Потім, уже восени, наш спортсмен переміг на чемпіонаті Європи. Також є “срібло”, “золото” у вікових категоріях. Крім того, враховувалися результати на змаганнях національного рівня – чемпіонати та кубки”, – каже тренер.

В’ячеслав Шульга / Facebook

Обласна федерація також має осередок у Знам’янці – клуб “Pit-Fighter”, який працює під керівництвом тренера Олексія Слуцького. У Хорватії два його спортсмени також вибороли золото.

Хорватія, чемпіонат Світу:
1) Майнич Роман 76 кг (18+) – 2 місце;
2) Прозоров Богдан 69 кг (18+) – 3 місце;
3) Джемига Данило 57 кг (16-17) – 1 місце;
4) Могильний Владислав 57 кг (16-17) – 2 місце;
5) Сайфудінов Михайло 76 кг (16-17) – 1 місце (Знам’янка);
6) Ільїн Владислав 92 кг (18+) – 1 місце (Знам’янка).

Ужгород, чемпіонат Європи:
1) Прозоров Богдан 69 кг (18+) – 2 місце;
2) Турчин Андрій 76 кг (18+) – 1 місце
3) Могильний Владислав 60 кг (16-17) – 1 місце.

Світлина від Вячеслава Шульги.
Чемпіонат світу в Хорватії © Facebook

Окрім того, кропивницькі спортсмени виконали нормативи до статусу Майстрів спорту і МС міжнародного класу. Зокрема, МС міжнародного класу отримали Андрей Турчин і Роман Майніч, а МС Богдан Прозоров.

Обласний осередок з комбат джиу-джитсу та бойового самбо В’ячеслав Шульга очолює близько двох років. До цього, каже тренер, “TIGER” лобіював більше бойове самбо, а віднедавна до програми включили ще один вид спорту – бойове джиу-джитсу. За словами В’ячеслава Шульги, саме база бойового самбо зараз допомагає спортсменам у досягненні результатів у інших видах змагань:

“Раніше ми лобіювали один вид спорту (бойове самбо – ред.). Тому у нас і результати такі хороші, адже база бойового самбо – універсальний вид спорту. Ми собі можемо дозволити виступати у всіх змішаних видах спорту – де є і боротьба, і удари. У нас навіть є хлопці, які виступають у професійній лізі – де спортсмени різних видів бойових мистецтв виступають у “восьмикутнику”. Вони змагаються, чий стиль і техніка краща. Наприклад, Роман Майнич, який має місце у світовому рейтингу “Sherdog”, здобув у професійній лізі 5 перемог, 1 нічия і 0 поразок”.

Світлина від Вячеслава Шульги.
Кубок Golden mongoose, Одеса © Facebook

Саме завдяки результативності всієї команди обласної федерації комбат джиу-джитсу та бойового самбо на різних рівнях забезпечила Кіровоградщині першість в Україні.

Вітаємо команду із визнанням та бажаємо перемог у наступних чемпіонатах.


Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар