Україна – Туреччина 2:0: Євген Коноплянка віддав гольовий пас у матчі збірної

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Фото: img.com.ua

Вихованець кропивницького футболу, а нині півзахисник німецького Шальке-04 Євген Коноплянка допоміг збірній України обіграти Туреччину у матчі 7 туру відбору до ЧС-2018 з рахунком 2:0. Наш вінгер взяв участь у двох гольових атаках українців. Під час першого взяття воріт, Євген вдало обробив навіс у штрафній, скинув на Кравця, той філігранно відкотив м’яч на Коваленка, який не зміг вдало пробити, зате вийшов пас на Андрія Ярмоленка. Згодом Коноплянка вже самостійно прорвався по флангу та віддав вирішальну передачу на Андрія, який і встановив остаточний рахунок на табло.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на “Футбол 24“.

Команда Шевченка розпочала дуже впевнено і вже на старті поєдинку створила три небезпечні моменти поблизу воріт збірної Туреччини. На 3-й хвилині Коваленко після навісної передачі Коноплянки головою пробив над поперечкою, а ще через дві хвилини вже сам хавбек Шальке цілив у ближній кут, але Бабаджан перевів м’яч на кутовий. Коноплянка взявся виконувати стандарт та ідеально спрямував сферу на голову Степаненку, який дивом не влучив у рамку воріт.

Після стартового натиску збірна України продовжувала контролювати м’яч та гру, що врешті-решт принесло свої плоди на 18-й хвилині зустрічі. Все розпочалось з розкішної дальньої передачі Ротаня у штрафний майданчик турків на хід Коноплянці. Женя прийняв м’яч та переадресував на Кравця, який у свою чергу викотив круглого під удар Коваленку. Півзахисник Шахтаря пробив досить кволо, але, на щастя для українців, сфера потрапила до Ярмоленка, який з близької відстані впевнено переграв Бабаджана ударом в дальній кут. Щоправда, у цьому епізоді новачок Борусії міг перебувати у офсайді, та лайнсмен положення поза грою не зафіксував.

Відео: Канал “Футбол 1”

На 35 хвилині міг відзначатись Артем Кравець, однак з його ударом в ближній кут впорався Бабаджан. І все ж до кінця першого тайму збірна України зуміла подвоїти свою перевагу. Коноплянка прорвався до лицьової лінії та виконав класну передачу на Ярмоленка, який не став пробивати першим дотиком, а вразив ворота, на замаху прибравши захисника та голкіпера турків. На відеоповторі здалось, що під час пасу Коноплянки м’яч повністю вийшов за межі поля, однак і цього разу лайнсмен зіграв за Україну.

Відео: Канал “Футбол 1”

На початку другого тайму підопічні Луческу взяли м’яч під свій контроль, однак тривало це зовсім недовго, а контратаки України виглядали просто вбивчими для турків. Однак “синьо-жовтим” бракувало то передачі, то влучного удару на завершальній стадії. На 51-й хвилині з перспективної позиції промахнувся Коноплянка, а згодом вже не поцілив у рамку воріт Бабаджана Матвієнко.

На 76-й хвилині супернагоду, щоб довести справу до розгорому втратив Бєсєдін, який дивом не влучив у ворота, пробивши у падінні головою після подачі Коноплянки з кутового. Півзахисник Шальке, найактивніший у складі збірної України, був близький до гола на 84-й хвилині, але його постріл метрів з 17-ти парирував Бабаджан. Голкіпер збірної Туреччини крутився наче білка у колесі та під завісу зустрічі не дозволив Ярмоленку оформити хет-трик дальнім пострілом.

У підсумку збірна України здобула впевнену перемогу та піднялась на перше місце у групі I (14 очок). Позаду “синьо-жовтих” розташувались Хорватія та Ісландія, які мають на своєму рахунку 13 пунктів. Щоправда, матч хорватів з Косово було перенесено через погодні умови.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар