Захисник кропивницької “Зірки” Дмитро Фатєєв: гра у рідному місті дає подвійну мотивацію

Дмитро Фатєєв у матчі проти київського "Динамо"

Захисник кропивницької «Зірки» Дмитро Фатєєв, розповів сайту УПЛ про ротацію складу, адаптацію іноземців та відповідальність уродженців Кропивницького перед домашньою публікою.

— Дмитре, в п’яти стартових турах Ви щоразу проводили на полі по 90 хвилин, однак матчі проти «Зорі» та «Сталі» пропустили. З чим це пов’язано — травмою, тренерським рішенням?

— Другий варіант. Є таке поняття, як ротація: на моє місце виходив інший виконавець, я сидів на лаві запасних. У наступних турах, можливо, все буде інакше. І я, до речі, радий, що й без мене ми почали вигравати.

— Цікава ситуація: щойно «Зірка» набрала хід, двічі виграла — й от виникла пауза в Чемпіонаті…

— З одного боку, так: щойно розігралися, відчули смак перемог — і «вікно». З другого боку, я впевнений: ця пауза не вплине на нас, бо тренуємось у тому ж дусі, а на вихідних у нас спаринг.

— Тренер використовує Вас як правого захисника в різних схемах — із трьома центрбеками або з двома. Наскільки складно пристосуватися до ситуації, коли від матчу до матчу змінюються завдання?

— Взагалі не складно. По-перше, тому що функції приблизно однакові. По-друге, тому що вже звикли. Насправді це ж дуже добре, що вміємо грати в різних схемах: так суперник ніколи не знає, що ми йому запропонуємо. Ми непрогнозовані.

— Нинішня «Зірка» має трьох футболістів основи, які народились у Кропивницькому: Ви, Загальський і Прядун. Чи відчуваєте на собі особливу відповідальність за результати команди?

— На тренуваннях, під час матчів нам ніхто такого не говорить. Але ми самі це відчуваємо: коли виступаєш у тому місті, де народився, живеш, де в тебе багато знайомих, де ті знайомі приходять на футбол, — усе це дає подвійну мотивацію. Вона йде із середини.

— Влітку склад «червоно-жовтих» поповнили шість іноземців. За Вашим відчуттям, наскільки комфортно в Україні французам, іспанцю, бразильцю та вірменину?

— Треба розуміти, що іноземцям, особливо з Європи, прихід до нас дається не особливо просто — як у спортивному, так і в життєвому планах. Але вони помалу адаптуються, звикають, вливаються в колектив. Думаю, все буде добре — як у них, так і загалом у команди.

— У середу кропивничани відправилися на коротенький збір до Нікополя. Чи заплановані спаринги та скільки їх буде?

— Знаю таке: буде один контрольний матч на вихідних. Детальнішої інформації поки не маю.

— Чимало фахівців запевняють: нинішня ситуація у вітчизняному футболі — це стан відкритих можливостей, маючи на увазі те, що фактично будь-який клуб УПЛ може пробитися в єврокубки. Чи говорять про це у Вашому клубі?

— І я, і мої партнери в інтерв’ю вже неодноразово заявляли: наше завдання — вигравати в кожному матчі, а там як Бог дасть. Після завершення І етапу побачимо, як воно буде. Зрозуміло: всім хочеться спробувати, що таке європейські турніри.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар