“Олександрія” виборола нічию у першому матчі плей-офф Ліги Європи проти білоруського “БАТЕ”

фото: Футбол 24

“Олександрія” і білоруський “БАТЕ” зустрілись у першому матчі плей-офф Ліги Європи у Мінську. Матч завершився нічиєю 1:1. Голи забивали Мірко Іваніч та Євген Банада.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Футбол 24.

Команда Володимира Шарана прагнула здивувати господарів активністю зі стартових хвилин. Не вийшло. Олександрія моментів не створила, а сама контру пропустила. Після атаки віялом справа та ефектного пропускання м’яча поміж ніг Мірко Іваніч пробив без перешкод майже з лінії штрафного.

БАТЕ міг відкривати рахунок ще раніше, але після прострілу з того ж правого флангу той же Іваніч з кількох метрів пробивав коліном – Паньків зумів витягнути. Білоруси відверто домінували, але все змінилось на 19-й хвилині. Цуріков розібрався з опонентами зліва, Сітало відтягнув увагу 3-х захисників на ближній стійці, а Банада в дотик замкнув гольовий крос.

На 28-й хвилині Цуріков знову скористався провалом лівого флангу захисту БАТЕ і вибігав віч-на-віч. Колишній “динамівець” пробив на силу, однак воротар зумів парирувати удар у ближній верхній кут. Олександрія почала діяти гостріше, а білоруси збивались на неточні передачі. В українців моменти традиційно приходили після стандартів на навісів з гри. На жаль, Банаді і Полярусу забракло точності.

З іншого боку, гості не дуже й лізли вперед. Гра йшла за їхнім сценарієм, хлопці Шарана перекривали кисень атакам БАТЕ дуже вміло і холоднокровно, а самі не відсиджувались і намагались миттєво вибігати в контратаки. Навіть білоруські коментатори (матч в Україні таки не показали) визнавали, що моменти і гострота їхньої команди завершились на 19-й хвилині.

На останніх хвилинах команди обмінялись уколами. Найкращий гравець БАТЕ Іваніч відважився на відчайдушний удар здалеку – поперечина. Старенький замикав навіс зліва, але не влучив з кількох метрів. Згодом Тумінен в’їхав у лице Паньківа, намагаючись замкнути простріл справа. Та в підсумку Олександрія вивезла з Мінська позитивний результат.

Ліга Європи. Перший матч плей-офф

БАТЕ – Олександрія – 1:1

Голи: Іваніч, 8 – Банада, 19

Поширити:

Залишити коментар:

коментар