Кропивницька “Зірка” зазнала першої домашньої поразки в сезоні

У четвертому турі української Прем’єр-Ліги кропивницька «Зірка» вдома приймала новачка елітного дивізіону – рівненський «Верес». На жаль, наші футболісти провели один із найгірших своїх матчів під керівництвом Романа Монарьова. Хоча, справедливості заради, потрібно відзначити, що якби господарі поля не пропустили «в роздягальню» наприкінці першого тайму та використали свої гольові можливості на початку другої половини зустрічі, то поразки вдалося б уникнути. Але результат, як-то кажуть, на табло – 1:3.

Про це йдеться на офіційному сайті ФК “Зірка”, повідомляє Перша електронна.

У стартовому складі кропивничан не було жодної зміни, у порівнянні з попереднім поєдинком. А от на лавці запасних з’явилися новачки команди Сесе-Франк Пепе та Іван Цюпа. Був серед запасних також й іспанський опорний півзахисник Марк Кастельс Ортега, який напередодні відіграв один тайм за «Зірку» U-21.

На другій хвилині «Зірка» провела хорошу атаку. Подачею із правого флангу її завершував Павло Полегенько, але до партнера м’яч не долетів. Згодом Арно Гедж, у боротьбі в чужому штрафному майданчику, порушив правила. У відповідь Сергій Гринь намагався прорватися «на побачення» з Євгеном Пастом, але класним підкатом, головне, у межах правил, Тарас Качараба зупинив прорив нападника. Але пізніше нашому голкіперу довелось вступити в гру задля того, аби відбити небезпечний удар Валерія Федорчука. Зазначимо, що цей епізод для суперника створив Арно Гедж, який не найкращим чином зіграв біля власного штрафного майданчика.

Під час стартового відрізку поєдинку «Зірка» більше контролювала м’яч, щоправда, на своїй половині поля. Необхідного руху форвардів попереду не було, тому, по суті, передачі віддавати було нікому. Та ще й наші опорники програвали багато єдиноборств у середині поля. «Верес» же зустрічав суперників уже на своїй половині й високий пресинг не застосовував. Можна відзначити епізод за участю Адерінсоли Есеоли, який «вигриз» м’яч у оборонця, та після того, як прокинув м’яч собі на хід, утратив його. Згодом було кілька кутових і штрафний удар від Загальського по воротах Олександра Бандури – без особливої гостроти. Розраховувати на щось більше можна було після флангового навісу від Армана Оганесяна, але й тут Олександр Бандура зіграв якнайкраще.

Після «охолоджувальної» паузи малюнок гри особливо не змінився. Продовжувалася боротьба за ініціативу між опонентами в центрі поля, з поодинокими випадами на ворота одне одного. Один із таких від рівненців завершився кутовим, після якого дуже небезпечно пробивав Руслан Степанюк – Євген Паст знову виручив господарів. А за кілька хвилин Адерінсола Есеола вчергове виграв боротьбу в захисника біля чужого штрафного майданчика і цей м’яч підхопив Ігор Загальський, якого суперники зупинили, метрах у 18-ти від воріт, із порушенням правил. Сам же постраждалий цей стандарт і виконав, відправивши м’яч точно у воротарський кут, в обхід «стінки», скориставшись помилкою воротаря – 1:0.

Після розіграшу з центра поля, гості миттєво провели свою атаку, та з дальнім ударом від Геннадія Пасіча знову впорався Євген Паст. У стрімку контратаку, після невдалого штрафного у виконанні підопічних Юрія Вірта, намагався втекти Адерінсола Есеола. Та в підкаті оборонець гостей зупинив цей «слалом» нападника. А згодом хороша комбінація від гравців «Зірки» на чужій половині завершилася кутовим, котрий заробив Павло Полегенько. На жаль, подача від прапорця небезпечною не була.

Потім гра знову більше проходила в центрі поля, де точилося багато боротьби. За одну хвилину футболісти обох команд отримали по «гірчичнику» – Володимир Адамюк за гру рукою, а Тарас Качараба за фол проти Валерія Федорчука, який виглядав дуже солідно й, безумовно, додав цільності командним діям рівненців у середині поля. Удар же Федорчука зі штрафного відбив Євген Паст. Ближче до завершення першого тайму гості пішли вперед і заробили багато штрафних. Така завзятість підопічних Юрія Вірта принесла свої плоди вже в компенсований до першого тайму час. Сергій Сімінін, після діагональної передачі справа, отримав м’яч біля лівого кута штрафної, змістився ближче до центру й точно пробив у дальній кут. Закритий своїми та чужими гравцями, Євген Паст зреагувати на цей «постріл» досвідченого захисника не встиг – 1:1. Отож, кропивничани пропустили гол у «роздягальню», й за рівного рахунку конкуренти пішли відпочивати.
В перерві у складі «Зірки» відбулася заміна. Замість Арно Геджа, який виглядав не найкращим чином, на полі з’явився Кирило Дришлюк. За дві хвилини після початку другого тайму Адерінсола Есеола змарнував просто-таки божевільну нагоду, щоб відзначитися. Перебуваючи в кількох метрах від воріт, він примудрився не влучити в ціль, після прострілу від Армана Оганесяна. А згодом Есеола ввірвався до чужого штрафного майданчика й упав у боротьбі з голкіпером, який таки зачепив ногу нашого нападника. Здалося, ніби арбітр Ігор Пасхал указав на «точку», але насправді він показав, що потрібно вводити м’яч від воріт. Зазначимо, що й надалі рефері прийняв на користь гостей декілька дуже суперечливих рішень, які вплинули на хід поєдинку.

А в дебюті другого тайму господарі продовжували свій натиск, але Ігорю Загальському й Максимові Драченку, з вигідних позицій, завадили пробити захисники, а той-таки Есеола заробив штрафний. Удар зі стандарту виконав Максим Драченко, але через рикошет м’яч вилетів на кутовий. Після подачі з корнеру Тарас Качараба головою пробив вище воріт. Класно вривався до штрафного майданчика й Максим Прядун, але він затягнув з ударом. М’яч у підсумку відкотився до Ігоря Загальського та і його випередили оборонці. А ще за хвилину з дальнім ударом низом від капітана «Зірки» Максима Драченка впорався Олександр Бандура.

Ех, реалізуй кропивничани хоча б один свій шанс, все могло скластися по-іншому. А так, поступово, гості не тільки вирівняли гру, а й перехопили ініціативу. На 59-й хвилині рівненцям удалося дійти до воріт Євгена Паста та заробити кутовий, що не таїв особливої небезпеки. Згодом дорого могла коштувати помилка Максима Ковальова на власній половині поля. Сергій Гринь довго думав, що робити з м’ячем і наважився на дальній удар – точно в руки Євгенові Пасту.

Далі, дійсно, спортивне щастя було на нашому боці, коли Руслан Степанюк не зумів, як слід, замкнути передачу з лівого флангу, а потім, дещо панічно, Кирило Дришлюк і Павло Полегенько «розрядили» ситуацію. За кілька хвилин потому класний пресинг на чужій половині поля дозволив «Зірці» заволодіти м’ячем, але хороший простріл із правого флангу захисники «Вереса» перевели на кутовий. А на 71-й хвилині відбувся дебют Івана Цюпи в футболці кропивничан. На полі він замінив Армана Оганесяна. Пізніше, замість Максима Прядуна, на полі з’явився й Олексій Чичиков.

Можна констатувати, що після паузи для «охолодження», рівненці дещо притисли господарів до власних воріт. Хоча гостроти при цьому не створювали. Можемо лише пригадати дальній неточний удар Валерія Федорчука. А от якби в нашій атаці Іван Цюпа виконав більш якісний простріл, то Олексій Чичиков міг «розстрілювати» ворота Олександра Бандури, на жаль, не склалось. А згодом, після навісної передачі від того-таки Цюпи, Есеола головою пробив точно в руки голкіперу.

На 81-й хвилині стався епізод, який змінив долю зустрічі. Тарас Качараба виграв боротьбу за м’яч і впав разом з нападником. Як класифікував це порушення арбітр важко сказати, але несподівано, у Ігоря Пасхала в руках з’явилася жовта картка і відразу червона. Так арібтр залишив господарів поля в меншості. І практично одразу «Зірка» пропустила. У досить простій ситуації помилився з передачею Павло Полегенько. Миттєво гості «розрізали» всю оборону господарів і Ростислав Волошинович, який незадовго до цього вийшов на заміну, реалізував вихід сам на сам із Євгеном Пастом – 1:2.

Звісно, помітним було бажання підопічних Романа Монарьова відігратись. Але в атаці, після активного початку другого тайму, надалі нічого не «клеїлося». «Верес» же перейшов на гру на контратаках, кілька з яких були досить-таки гострими. І от на другій компенсованій до матчу хвилині, після передачі від Василя Кобіна, який також доволі активно увійшов у гру з лави запасних, на оперативному просторі опинився ще один номінальний резервіст гостей Михайло Сергійчук. Форвард «Вереса» вийшов сам на сам із Євгеном Пастом, який відбив перший удар нападника, а от із другої спроби Сергійчук, якому знову ніхто не заважав, пробив влучно у дальній кут – 1:3. Як не прикро визнавати, але це поразка, якої з одного боку, могло й не бути, а з іншого –рівненці, які не забивали до цього в жодному з матчів, змогли відзначитися тричі, скориставшись нашими помилками.

А після матчу наставник «Вереса» Юрій Вірт назвав перемогу закономірною, відзначивши своїх новачків і похваливши усіх гравців, які виконали установку на гру, дотерпіли в непростих погодніх умовах і «дотисли» непростого конкурента. А от головний тренер кропивничан Роман Монарьов усю провину за невдачу взяв на себе, зазначивши, що програли не окремі футболісти, а вся команда. Тож якнайшвидше потрібно зробити висновки, адже надалі на «Зірку» чекають дуже непрості випробування.

«Зірка» (Кропивницький) – «Верес» (Рівне) – 1:3 (1:1).

6 серпня 2017 року (неділя). Початок о 17:00. Кропивницький. Стадіон «Зірка». 1770 глядачів. +34 С. Чемпіонат УПЛ, 1 коло, 4 тур.

Арбітр: Пасхал Ігор (Херсон).

Асистенти арбітра: Павлінов Олександр (Одеса), Сухін Віталій (Одеса).

Спостерігач арбітражу: Дердо Віктор (Одеса).

Делегат ФФУ: Савчук Анатолій (Луцьк).

«Зірка»: 44. Паст Євген, 4. Качараба Тарас, 7. Драченко Максим (к/к), 8. Полегенько Павло, 9. Есеола Адерінсола Хабіб, 19. Оганесян Арман (93. Цюпа Іван, 71), 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор, 22. Гедж Арно (27. Дришлюк Кирило, 46), 29. Прядун Максим (77. Чичиков Олексій, 75), 55. Ковальов Максим. Запасні: 41. Льопка Роман, 6. Кастельс Ортега Марк, 28. Панфілов Вячеслав, 45. Пепе Сесе-Франк. Головний тренер: Монарьов Роман.

«Верес»: 31. Бандура Олександр, 3. Адамюк Володимир, 33. Борзенко Сергій (к/к), 32. Іщенко Микола, 8. Сімінін Сергій, 91. Карасюк Роман, 25. Федорчук Валерій, 17. Котляр Антон (77. Кобін Василь, 58), 41. Пасіч Геннадій (22. Волошинович Ростислав, 70), 7. Степанюк Руслан, 11. Гринь Сергій (9. Сергійчук Михайло, 67).

Запасні: 47. Когут Богдан, 5. Кучеров Валерій, 42. Пасіч Євгеній. Головний тренер: Вірт Юрій.

Голи: 1:0, Загальський Ігор (30); 1:1, Сімінін Сергій (45+1); 1:2, Волошинович Ростислав (83); 1:3, Сергійчук Михайло (90+2).

Попередження: Іщенко Микола (28),Адамюк Володимир (42), Качараба Тарас (43), Прядун Максим (45), Федорчук Валерій (58), Полегенько Павло (67), Качараба Тарас (81), Загальський Ігор (85), Чичиков Олексій (90).

Вилучення: Качараба Тарас (81, друга жовта картка).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар