Головне — бути в топ-шістці за результатами 22 турів: голкіпер “Зірки” розповів про першочергове завдання клубу

Євген Паст у матчі проти "Динамо" / фото ua-football.com

Голкіпер «Зірки» Євген Паст — про минулий і наступний тури Чемпіонату УПЛ, специфіку тактики й плани на майбутнє.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на офіційний сайт ФК “Зірка“.

— Євгене, два очки в трьох поєдинках — це нормально чи не дуже? Довелося зустріти діаметральні оцінки…

— Старт непоганий, на мою думку. Все, що засмутило, — зустріч із «Ворсклою», коли необов’язково програли, а хотіли взяти очки. У цілому, вважаю, нормально йдемо.

— Один із працівників ФК «Зірка» назвав результат матчу з «Ворсклою» «нещасним випадком». Чому?

— Там, у принципі, був нічийний поєдинок, але суперникові більше пощастило. Ми розраховували на очки, мінімум на одне, створили моменти. На жаль, не вийшло.

— За традицією минулого сезону, Ваш наставник на кожну зустріч готує іншу тактичну схему: 3+5+2, 4+3+3, 5+3+2… Існує думка, що це не зовсім раціонально, оскільки футболістам постійно треба звикати до різного комбінування гри.

— Така вимога нашого тренера: він хоче, щоби його підопічні були гнучкими в тактичному плані. Насправді ми змінюємо ігрову модель не лише від поєдинку до поєдинку — буває так, що й у ході одної зустрічі варіюємо схему. Це непросто, визнаю. Проте ми багато працюємо. І, як мені здається, у нас виходить реалізовувати те, що хоче тренерський штаб. Напередодні кожної зустрічі ми дуже уважно «розбираємо» наступного опонента й потім вирішуємо, як йому протистояти.

— Наступного туру кропивничани зіграють із «Вересом» — найунікальнішою командою Чемпіонату УПЛ: жодного забито м’яча, жодного пропущеного…

— Зараз складно щось аналізувати — тільки матч покаже. Моє передбачення — рівненці будуть грати від оборони, дуже уважно на своїй половині поля, при цьому активно застосовуючи контратаки. На мою думку, саме останній фактор — основний «козир» цієї команди.

— У сезоні-2016/17 «Зірка» мала шанс пробитись у Групу 1 на ІІ етапі Чемпіонату, й те, що цього не сталося, більшість експертів пояснювала частими змінами тренерів. Тепер, судячи з усього, Ваш клуб і Роман Монарьов «знайшли один одного», тому…

— Основне, першочергове завдання на сезон, окреслене керівництвом, — потрапити в першу шістку на ІІ етап. Із цього виходимо, на це орієнтуємося. Далі вже не заглядаємо: головне — бути в топ-шістці за результатами 22 турів.

— Влітку основний склад кропивничан оновився ледь не наполовину: багато футболістів пішли, ще більше з’явилося нових. Наскільки це вплине на досягнення турнірних результатів?

— Це футбол, до таких моментів треба вміти пристосовуватися. Причому постійно. Повірте: у червні ми провели хороші збори, де особливу ставку робили саме на це — награвання нових ігрових зв’язків. Думаю — базуючись на нашій грі в трьох стартових турах, — майже відновили те, що мали навесні.

— Навесні 2018-го Вам виповниться 30 років — саме час задуматися про значні спортивні звершення.

— (Зітхаючи.) Хочеться більшого: вийти в єврокубки, пограти в якомусь західному чемпіонаті. Вважаю, все залежить від того, наскільки якісну гру буду показувати.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар