Кропивницьким дефлімпійцям роздаватимуть премії за медалі на змаганнях у Туреччині

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Зустріч дефлімпійців / Фото зі сторінки Юрія Ілючека

На Дефлімпійських іграх у Туреччині збірна України завоювала 99 медалей різного ґатунку, із них 11 нагород здобули кропивницькі спортсмени. Завтра, 2 серпня, у міськраді Кропивницького відбудеться святкова зустріч дефлімпійців та їхніх тренерів і кожному з них виплатять грошову винагороду.

Про це розповів заступник голови ОДА Сергій Коваленко, повідомляє кореспондент Першої електронної.

Із 11 нагород в активі кропивницьких спортсменів 1 золота, 5 срібних і 7 бронзових медалей.

За золоту медаль виплатять 60 тис. грн, срібну – 50 тис. грн, бронзову – 40 тис. грн. Таким чином на нагородження з виділять 590 тисяч гривень.

Окрім того, за словами Сергія Коваленка, місто також долучається до нагородження і подвоює суму призових.

Нагадаємо, 18 липня, в турецькому місті Самсун стартували ХХІІІ літні Дефлімпійські ігри. Вже другого дня представник міста Кропивницького, учень комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 3 відділу фізичної культури та спорту міської ради» Олександр Костик завоював золоту медаль у стрільбі з пневматичної гвинтівки на дистанції 10 метрів.

У ХХІІІ літніх Дефлімпійських  іграх, які тривали з 18 по 30 липня 2017 року, взяло участь понад 3500 спортсменів  з порушеннями слуху із 97 країн  світу, що змагались за 221 комплектів нагород у 21 виді спорту.

Українська   національна  дефлімпійська збірна  команда  одна  з  найчисельніших - 217  спортсменів  в 16 видах  спорту (у порівнянні  з  Дефлімпійськими  іграми  2013 року - було 191 спортсмен у 16 видах спорту).

Українські спортсмени за підсумками участі у змаганнях Дефлімпійських  ігор вибороли 99 медалей: 21 золоту, 42 срібні, 37 бронзових у 15 видах спорту (без медалей тільки бадмінтон) та  забезпечили впевнене друге  загальнокомандне  місце серед  країн-учасниць. Відтак, дефлімійською командою зразка 2017 року покращено  результат Дефлімпійських  ігор 2013 року у медальному  заліку, адже на  попередніх  іграх було 88 медалей: 21 золота, 30 срібних та 37  бронзових.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар