Кропивницький “Золотой Век” прикро поступився івано-франківській “Говерлі”

Фото: ФБКО

У першій грі заключного туру другого етапу чемпіонату України у Вищій лізі (ігри за 1-8 місця) баскетболісти «Золотого Века» на власному майданчику поступилися івано-франківській «Говерлі» – 92:102 (33:27, 29:25, 14:18, 16:32). Втім, підопічні Андрія Бєлозерського все ще мають шанси закріпитися в топ-4 і продовжити боротьбу за золоті медалі першості. Для цього кропивничанам необхідно будь-що перегравати «Говерлу» у другому матчі туру.

Про це повідомляє прес-служба ФБКО.

Сьогоднішню зустріч господарі почали доволі активно. Феноменальна реалізація трьохочкових Євгена Ворніка, а також точні дальні постріли Владислава Рижова та Олексія Масальського забезпечили «Золотому Веку» п’ятиочкову перевагу над суперниками за підсумками першої чверті. За схожим сценарієм пролетіла й друга десятихвилинка, під час якої наші гравці також декілька разів влучили здалеку. При цьому господарі вдало захищалися, швидко переходячи від оборони до атаки. Це дозволило гравцям Андрія Бєлозерського закінчити першу половину гри в ролі лідера – 62:52.

Зазначимо, під час великої перерви відбулося нагородження переможця фотоконкурсу, організованого Федерацією баскетболу Кіровоградської області (детальніше читайте на офіційних сторінках ФБКО у соцмережах). Вітання з перемогою і сертифікат на 1200 гривень для придбання зручної екіпіровки для гри в баскетбол в онлайн-магазині Og-shop отримав Павло Топчій.

Після перерви гра у кропивничан відверто розладилася. Гравці івано-франківської команди раз-по-раз проводили результативні атаки як з ближньої, так і дальньої дистанції, краще діяли у захисті, що дуже швидко відбилося на рахунку: вже в середині заключної чверті гості вели – 82:77. Як не намагалися гравці «Золотого Века» повернути втрачену перевагу, баскетболісти «Говерли» фінальний відрізок гри провели фактично безпомилково, втримавши переможний результат – 92:102 (33:27, 29:25, 14:18, 16:32).

Найрезультативнішими гравцями у складі «Золотого Века» сьогодні були Євген Ворнік (20 очок), Богдан Сосой (16 очок), Владислав Рижов (12 очок), Гліб Бузько і Олексій Масальський (по 10 очок).

Нагадаємо, ця поразка не є фатальною для кропивницького клубу. Задля продовження боротьби за золоті нагороди Вищої ліги «Золотому Веку» потрібно будь-що перемагати в повторній грі туру, яка відбудеться сьогодні, 7 травня о 12:00 у спортивному залі факультету фізичного виховання ЦДПУ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар