Без сатисфакції і з втратою лідерства: кропивницький “Золотой Век” вдруге поступився южненському “Хіміку-2”

фото прес-служби БК "Хімік"

На жаль, і в другому поєдинку в гостях проти южненського «Хіміка-2» баскетболісти Кропивницького «Золотого Века» зазнали поразки.

Правда, на відміну від вчорашнього фіаско, недільний матч проходив у рівній боротьбі, в якій господарі майданчика схилили чашу терезів на свою сторону тільки в кінцівці – 91:85 (22:21 24:24, 26:14, 19:26).

Не у виправдання нашим хлопцям, але все ж відзначимо, що кілька гравців команди гостей грали застуженими, а тому не змогли діяти на повну потужність. З цієї ж причини в Южний взагалі не приїхав Андрій Горбатюк. Проте, сьогодні вдалося зробити висновки з учорашніх прорахунків і не дозволити южненцям відразу ж забезпечити собі солідний відрив. Як перша, так і друга чверті проходили абсолютно в рівній боротьбі і на велику перерву суперники пішли за рахунку 46:45 на користь «Хіміка-2».

А ось в третьому періоді у нас стався провал. Господарі, багато в чому зусиллями Артема Ковальова, стали потихеньку «тікати» вперед. У нас же пішли втрати і промахи. Та й битви за підбір все частіше залишалися за южненцями. А тут ще Кирило Марченко на 29-й хвилині дуже вчасно влучив здалеку, довівши перевагу своєї команди до 15 пунктів -70:55. Гостям же зусиллями Масальского і Ворника вдалося трішки скоротити відставання конкурентів, яке перед вирішальною десятихвилинкою склало 13 пунктів -72:59.

У четвертому періоді кропивничани кинулися у відчайдушну погоню. І ось вже залетіли два поспіль триочкових капітана Сосоя, трохи пізніше – ендван Масальского (правда, без забитого штрафного), ще два очки Ворника, який тут же робить блок-шот, і прорив Рижова, який повернувся в стрій після пошкодження. Цей ривок повертає надію на успішний результат, оскільки перевага «хіміків» становить всього-то 3 очки – 79:76. Але тут дуже невчасно для нас попадає здалеку Мещеряков, але Рижов і Ворник відповідають своїми двоочковими, скорочуючи відставання на 37-й хвилині до мінімуму – 82:80.

Ех, якби влучив у наступній атаці з-за дуги Андрій Куліш і, можливо, господарі б здригнулися. Але кидок Андрія мети не досяг. А незабаром Ворник фолить на Марченко під час далекого кидка, і всі три штрафних Кирило б’є без промаху. Але Ворник тут же виправляється, завершивши атаку своїм точним середнім кидком – 85:82. А далі Євген виграє боротьбу за підбір на своєму щиті і ініціативу бере на себе Сосой. Однак далека спроба Богдана не увінчалася успіхом. Куліш змушений фолити на Мещерякова і наставники господарів беруть тайм-аут.

Після паузи занервували южненці, коли Рижов перехопив передачу Мещерякова, а, на Куліші, який завершував нашу атаку, сфолили. Андрій з лінії, на жаль, забиває лише один з двох – 85:83 за 1, 05 сек до кінця основного часу. А ось Мещеряков, після фолу того ж Куліша, зі штрафних не маже. І вже Андрій Білозерський бере вимушену хвилинну перерву.

А далі удача просто відвертається від наших хлопців. Спочатку здалеку промахується Рижов, але Куліш «видряпує» м’яч під чужим кільцем, але теж кидає повз ціль. І за 36 секунд до фінальної сирени Сосой порушує правила на Марченкові, який підібрав м’яч. Кирило знову проявляє граничну холоднокровність, забиваючи два штрафних -89:83. Після чергового тайм-ауту наших тренерів, Богдан Сосой забиває з-під кільця, а Марченко відповідає данком. На останніх секундах слідують взаємні втрати, які вінчають неточний дальній кидок Ворника і фінальна сирена, яка зафіксувала нелегку перемогу «Хіміка -2» – 91:85.

Найбільший внесок у другу поспіль перемогу над «Золотим Вєком» у южненців внесли Артем Ковальов (23 очка, 13 підбирань), Вадим Козак (22 очка, 6 підбирань, 5 передач) і Кирило Марченко (20 очок, 4 підбирання, 3 передачі).

У складі гостей можна виділити Андрія Куліша (23 очка, 16 підбирань), Богдана Сосоя (22 очка, 4 передачі) і Євгена Ворника (14 очок, 7 підбирань, 3 перехоплення, 2 блок-шота), хоча, навряд чи, хтось з наших хлопців залишився задоволений. Адже цей невдалий вояж в Южний коштував нам одноосібного лідерства. Більш того, нас випередив не тільки КДПУ, а і івано-франківська «Говерла». А ось «Хімік-2», після двох перемог, піднявся на четверту сходинку в турнірній таблиці.

Що ж тепер підопічним Андрія Білозерського доведеться реабілітуватися вже на очах власних уболівальників 25 і 26 березня в найближчих поєдинках з «Львівською політехнікою».

Юрій Ілючек, “SportРепортер”, фото прес-служби БК “Хімік”

ГАЛЕРЕЯ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар