На Кіровоградщині показали гладіолуси сорту “Революція гідності”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 27 липня, в Олександрії у Палаці урочистих подій відкрилася Всеукраїнська виставка гладіолусів “Скіфська веселка”. На ній представлено 250 різноманітних сортів, які виростили ентузіасти з Олександрії, Кропивницького, Дніпра, Києва, Черкас та Одеси. Зокрема, на виставці було представлено сорт під назвою “Революція гідності”.

Як повідомив кореспондент Першої електронної з Олександрії, на виставці “Скіфська веселка” учасники представили свої найкращі надбання – результат натхненної та клопіткої праці.

Організатором виставки є  вчений-агроном із Олександрії Ігор Гречаний.

“Цей захід має велике значення для всієї України в цілому, адже в часи, коли йде війна, розвалюється економіка, є люди які вирощують прекрасне – квіти. Я впевнений, що виставка квітів стане традиційною, і наступного року свої надбання продемонструють ще більше селекціонерів”, – зазначив організатор.

Одна з учасниць виставки, селекціонер гладіолусів Владислава Патока захопилася квітами ще студенткою – під час навчання на біологічному факультеті одного з вишів Києва. На виставку до Олександрії привезла свої останні сорти гладіолусів “Революція гідності”, “Міс Чарівність” та “Київські каштани”. За словами селекціонерки, вирощувати нові сорти гладіолусів – процес довготривалий і вимагає максимум терпіння.

“Селекція – це процес створення нового гібридного сорту гладіолуса. Він довготривалий, адже від моменту схрещення до готового екземпляру може пройти близько 10 років”, – розповіла Владислава Патока.

Міський голова Олександрії Степан Цапюк зазначив, що коли на Європейській площі Олександрії вперше почали висаджувати квіти, не було жодних фахівців, які могли правильно висаджувати рослини та дбати за ними. Сьогодні вже досвід у такій справі є, тому на наступний рік є плани самостійно вирощувати усі квіти для висадки.

Зазначимо, що квіти гладіолуси оповиті безліччю легенд. За однією з них, злий чарівник зачаклував принца Іолуса та його кохану дівчину Гладь, перетворивши їх на квітку. За іншою – ця квітка походженням з Риму, де її вважали квіткою гладіаторів.

Виставка «Скіфська веселка» працюватиме до 17 години  28 та 29 липня. Тому помилуватися новими, яскравими кольорами квітів ще є час.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар