Вшануй! У Музеї мистецтв відкрилася мандрівна виставка, присвячена захисникам

У кропивницькому Музеї мистецтв презентували мандрівну виставку “Вшануй”, присвячену пам’яті про героїв Революції Гідності та учасників російсько-української війни.

Це 13 світлин, зроблених французом українського походження Юрієм Білаком, передає кореспондент Першої електронної.

Кожна зі світлин має свою свою історію, основа якої – символічна річ, яка нагадує про людину, яка поклала життя за Україну. На головній світлині виставки зображена вдова нашого земляка Дмитра Придатка, Анастасія. Вона тримає обручку свого чоловіка…

За даними Книги пам”яті полеглих за Україну Дмитро Придатко загинув під час виходу з Іловайського котла у серпні 2014 року.

Як зазначила Олена Арутюнян, голова Го “Молодіжний центр Кіровоградської області”, важливість виставки у тому, що ми вкотре показуємо свій обов’язок шанувати людей, які віддали своє майбутнє за Україну:

“Пересувний формат цієї виставки дозволить зрозуміти, наскільки важливо мати патріотичний дух, відповідальність, сміливість, хоробрість, творити майбутнє нашої країни і гуртувати мирний, демократичний і цивілізований шлях, який ми обрали. Я би хотіла закликати усіх присутніх говорити своїм друзям і знайомим, щоб приходили до Музею, приводити дітей, дивитися в очі цим людям і робити для себе висновки. Я б хотіла, щоб оці світлини облетіли весь світ, щоб увесь світ побачив, що таке ця війна і хто ми в цій війні”.

За словами Олени Арутюнян,  у подальшому виставку планують експонувати у КропХабі, а у майбутньому вона буде мандрувати у районах Кіровоградської області.

Під час виставки слово мали куратори цього заходу від Музею мистецтв Олег Юрченко та Ірина Лягул. Вони нагадали присутнім, що з самого початку російської агресії Музей мистецтв був культурним центром, який протистояв російській пропаганді.

“Як тільки почалася війна, музей мистецтв підключився до роботи в інформаційному плані. Усі наші проекти були спрямовані на те, щоб давати гідну відсіч ворогу, який веде  інформаційну війну. І сьогоднішній проєкт тому підтвердження. Я вбачаю глибокий символізм у тому, що автор цієї виставки – французький фотограф українського походження. На жаль, значна частина українського суспільства живе у паралельному світі, мовляв, яка війна, хто з ким воює? Ми ходимо з цими людьми по одних вулицях, а живемо в паралельному світі. Мета проекту –  розставити всі крапки над і. Для нас ці хлопці – наші герої, наші захисники. А трагедія цих родин, що на фото – наша спільна трагедія”, – сказав Олег Юрченко.

1b817bdabdd9102f82c9eaa8fc591fe8.jpg

Нагадаємо, завтра об 11 годині на площі Героїв Майдану вшанують героїв Небесної сотні під час акції “Ангели пам’яті”.

Читайте також:

“Індустріальний космос” криворізького фотомитця презентували у Кропивницькому

У Музеї мистецтв презентували календар «Баба Єлька»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар