Компанія HBO купила права на показ стрічки режисера з Кіровоградщини

@ Олександр Жовна | Facebook

Компанія HBO придбала права на телевізійні покази та розміщення на VOD платформі в країнах Центральної Європи української стрічки режисера з Новомиргорода Олександра Жовни “Історія Лізи”.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на “Детектор Медіа“.

За словами продюсера фільму Валерій Калмиков, телепоказ стартує з 1 травня 2020 року в Чехії, Словаччині, Угорщині, Польщі, Румунії, Молдові, Хорватії, Словенії, Сербії, Косово, Чорногорії, Боснії та Герцеговині, Македонії, Болгарії. В українських кінотеатрах фільм планують показати восени 2019 року.

“Історія Лізи” – повнометражна ігрова картина виробництва української компанії “Трумен Продакшн”. Проект із робочою назвою “Солодка ілюзія життя” став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно України. Автором сценарію та режисером фільму є Олександр Жовна, продюсером – Валерій Калмиков. Державна фінансова підтримка проекту становить 3 млн 704,5 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму – 7 млн 409 тис. 52 грн.

Сценарій картини написаний за однойменною повістю Олександра Жовни, який у 2015 році отримав спеціальну відзнаку Міжнародного літературного конкурсу “Коронація слова” у номінації “Кіносценарії”.

“Історія Лізи” – психологічна драма про дві закохані пари. Одна – не зовсім звичайна, друга – зовсім незвичайна. “Цим людям некомфортно в сучасному, жорстокому й цинічному, світі. До того ж, двоє з чотирьох – це люди з синдромом Дауна, так звані “сонячні діти”. Та чи достатньо сонячно їм у цьому світі?.. Аж раптом у них з’являється дивовижна можливість – проходячи крізь екран незвичайного кінотеатру, потрапляти у світ старого доброго чорно-білого кіно”, – йдеться в синопсисі стрічки.

У фільмі знялися професійні актори та люди із синдромом Дауна.

Читайте також: “Івасюк Триб`ют”: у Кропивницькому виконували пісні українського музиканта

5b0853d5e9046a1441bed807d6740000.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар