У Кропивницькому ліцеїсти презентували 13 короткометражок про цілі сталого розвитку

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 5 квітня, в ЦДПУ ім. В. Винниченка відбувся Сьомий ліцейний фестиваль аматорського кіно «Промінь-2018», на якому було представлено 13 короткометражних фільмів. Темою фестивалю цього року є «Цілі сталого розвитку».

Кожного року учні 9-11 класів Педагогічного ліцею знімають короткометражні фільми, підтеми яких вони отримали заздалегідь на жеребкуванні. Цього року учасники в своїх фільмах розкрили тематику “Цілей сталого розвитку” у розрізі бідності, охорони здоров’я, якісної освіти, чистої води і санітарії, екології, відповідального використання ресурсів і землі.

«За місяць до початку фестивалю проводиться нарада з учасниками. Від кожного класу приходять представники, які візьмуть інформацію і донесуть її до своїх однокласників. Потім проводиться навчальний тренінг, який має дві складові. Теоретичну, яка покликана “занурити” дітей в цю тему. Друга складова стосується більше технічного виконання: як монтувати, які є програми для редагування, особливості зйомок і все інше.  До послуг дітей також надавалась апаратура для зйомок», – розповів Першій електронній газеті заступник директора з навчально-виховної роботи Володимир Вященко.

DSC_0978

Заздалегідь оргкомітет фестивалю обирає актуальні теми для учнів педагогічного ліцею, в яких можна задуматись про соціальні проблеми. Соціальні теми на цьому фестивалі підіймаються не вперше. Позаминулого року темою була права дітей:

«Ми завжди намагаємось обрати актуальні теми, які є не просто розважального характеру, а щоб під час роботи ліцеїсти задумались про ту чи іншу проблему», – додав заступник директора.

DSC_0961

Кожного року знаходяться фільми, які продовжують свою історію за рамками навчального закладу і беруть участь у всеукраїнських конкурсах аматорського кіномистецтва. Два роки тому фільми учнів педагогічного ліцею вже отримували Гран-прі на Одеському дитячому кінофестивалі:

«У цьому році, думаю, роботи наших призерів або переможців ми також подамо на Одеський дитячий фестиваль, як це було два роки тому», – зазначив Володимир Вященко.

Цього року перше місце зайняв 11-й філологічний клас, а друге і третє місце між собою розділили 10-ті: фізико-математичний та філологічний перший класи. Переможці й призери отримали нагороди та бонуси від партнерів заходу.

DSC_0916

DSC_0941

DSC_0953

DSC_0972

DSC_0985

DSC_0991

DSC_0992

DSC_1010

DSC_0008

DSC_0025

DSC_0028

DSC_0054

DSC_0063

DSC_0066

DSC_0079

DSC_0089

Валентина Шаповал для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар