“Легенду Карпат” у Кропивницькому показуватимуть із 29 березня

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© YouTube

Показ українського історичного екшна «Легенда Карпат» у Кропивницькому розпочнеться 28 березня – у день офіційного релізу стрічки. Проте наразі точного розкладу показів у кінотеатрі “Портал” ще немає.

Про це Першій електронній повідомили у адміністрації кінотеатру “Портал”.

“Ми будемо показувати цей фільм, проте ще не знаємо точного часу, оскільки в нас ще не прописані умови на показ”, – пояснили в кінотеатрі.

Події стрічки розгортаються в українських Карпатах у XVIII столітті. Життя простих людей під гнітом польської шляхти, молдовських бояр та угорських феодалів було нестерпним. Активний спротив чинили загони опришків. Найвідомішим їхнім ватажком був Олекса Довбуш (Валерій Харчишин). І до яких би підступних методів не вдавались його вороги, для перемоги над сміливими опришками начолі з Олексою цього було мало.

Історичний пригодницький фільм «Легенда Карпат» – це правдива історія про українського Робін Гуда. Стрічка розповідає про найсміливішого та найтаємничішого ватажка опришків – Олексу Довбуша. Головну роль виконав лідер гурту «Друга ріка» Валерій Харчишин. Режисурою стрічки зайнявся Сергій Скобун. Сценарій спершу був написаний для телесеріалу. Підготовка до зйомок розпочалася восени 2014 року. За рік приступили до основних робіт. У серпні 2017 року творці фільму анонсували, що замість телесеріалу знімають повнометражний художній фільм.

Олекса Довбуш – героїчний карпатський ватажок, людина-легенда поза законом з відмінними бойовими навичками і даром передбачати майбутнє. Маленьким хлопчиком він залишається сиротою після того, як місцевий пан наказує вбити його матір. Провівши своє дитинство на засланні в горах, він повертається змужнілим воїном, щоб помститися за смерть своєї матері. Олекса збирає послідовників, щоб почати хрестовий похід проти пана, але у долі інші плани на нього.

Режисер та продюсер стрічки – Сергій Скобун.

Продюсерський центр «Магнат-Медіа».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар