Як працює «New Horizons» у ЦНТУ: відгуки студентів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Напередодні 2017-18 навчального року в Центральноукраїнському національному технічному університеті з’явився студентський науковий гурток «New Horizons». Він діє при кафедрі кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ, відповідно, сфера інтересів гуртка «New Horizons», на відміну від загальноуніверситетського Студентського наукового товариства, зосереджена суто на інформаційних технологіях.

Пише сайт ЦНТУ.

Науковим керівником студентського гуртка «New Horizons», одного зі структурних підрозділів Студентського наукового товариства ЦНТУ, є доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення Єлизавета Мелешко. Влітку 2017 року Єлизавета Мелешко та аспірант кафедри КбПЗ Віталій Хох вирішили відкрити в університеті окремий науковий гурток саме для студентів кафедри КбПЗ. Ініціатори створення гуртка «New Horizons» ставили на меті залучити студентів кафедри до наукової діяльності та поглибленого вивчення дисциплін в області програмування, інформаційних технологій та інформаційної безпеки.

Протягом осіннього семестру в студентському науковому гуртку «New Horizons» активно займалось більше 20 студентів кафедри КбПЗ першого-п’ятого курсів. Лише за три місяці поточного навчального року в рамках гуртка «New Horizons» було прочитано серію лекцій з основ програмування на мові С#, серію лекцій з розробки комп’ютерних ігор з використанням ігрового рушія Unity; лекцію з основ програмування на java для OS Android; лекцію з основ web-програмування, лекцію з основ роботи у Photoshop, лекцію з 3D-моделювання та level-дизайну комп’ютерних ігор.

Серед слухачів гуртка «New Horizons» відбувся        конкурс ідей та проектів комп’ютерних ігор; викладачі та студенти гуртка взяли участь у науково-практичному семінарі «Робототехніка та програмування», організованому кафедрою кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ та кафедрою металорізальних верстатів та систем ЦНТУ; також студентський науковий гурток «New Horizons» виступив співорганізатором першого в Центральноукраїнському національному технічному університеті хакатону із програмування та робототехніки «Robotomania» для студентів і школярів.

Крім лекцій, семінарів, конкурсів у студентському науковому гуртку «New Horizons» також практикуються спільні «ненавчальні» заходи: настільні ігри, екскурсії містом, походи до кінотеатру тощо.

«Гурток «New Horizons» – чудове місце для того, щоб попрацювати над своїми проектами, повчитися новому у викладачів та учасників гуртка або навчити інших тому, що знаєш сама, – розповідає студентка третього курсу кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення Орина Старкіна. – Особисто я відвідую гурток «New Horizons» із метою спілкування, навчання, натхнення і передачі своїх знань іншим студентам. Тут я познайомилась із багатьма цікавими та неординарними особистостями. Гурток об’єднав студентів різних курсів, які мають різні інтереси у програмуванні (Android, C#, iOS тощо), тому досить часто на засіданнях гуртка спалахують цікаві дискусії. Серед занять гуртка, що мені запам’яталися найбільше, можу відзначити науково-практичний семінар «Робототехніка та програмування», майстер-клас із Photoshop та конкурс ідей комп’ютерних ігор. Також мені дуже подобається тепла та невимушена атмосфера, що оточує навіть серйозні семінари чи лекції. Отже, раджу усім студентам долучатися до роботи студентського наукового гуртка «New Horizons».

«Цей гурток зацікавив мене ще влітку, коли я тільки ще вступав до університету, – говорить студент першого курсу групи КБ 17 Віталій Пятишев. – Наразі гурток «New Horizons» дає мені змогу генерувати власні ідеї та намагатися втілювати їх у життя, отримуючи при цьому підтримку і допомогу, як з боку викладачів, так і з боку гуртківців. Завдяки заняттям у гуртку «New Horizons» я відкрив для себе комп’ютерні ігри зовсім з іншого боку, побачивши їх із середини: специфіку створення, процес налаштування, внесення коректив та інше. І тепер я працюю над створенням власної комп’ютерної гри!»

Микола Кобець, студент третього курсу групи КІ 15: «На мою думку, науковий гурток «New Horizons» є дуже корисним та цікавим нововведенням нашої кафедри. Якби мене спитали, яка найкорисніша функція нашого гуртка, то я б відповів, що він покликаний розбудити у студентах зацікавленість галуззю ІТ. Студенти збираються разом на заняттях гуртка для того, щоб отримати цінні практичні навички в програмуванні від досвідчених лекторів, щоб знайти однодумців або ж просто корисно і весело провести час у дружній атмосфері».

«Я відвідую студентський науковий гурток «New Horizons» для того, щоб здобути навички та знання, необхідні для розробки комп’ютерних ігор, – говорить студент першого курсу групи КІ 17 Олександр Шевченко. – Мені подобається, що весь матеріал викладається зрозуміло та весело. Найбільше мені сподобався конкурс, на якому ми презентували ідеї своїх ігор. Ще на засіданнях гуртка ми часто граємо в настільні ігри (прототипами багатьох комп’ютерних ігор були настільні ігри). Це необхідно для того, щоб навчитися розуміти: чи стане твоя гра захопливою та чи буде вона комусь цікавою? Найкращим у нашому гуртку є те, що, незалежно від того, яку ідею гри ти придумаєш, тебе підтримають, допоможуть і підкажуть, як реалізувати цю ідею. Заняття наукового гуртка проходять у дружній атмосфері, де ми спілкуємось та допомагаємо один одному».

«В студентському гуртку «New Horizons» мене цікавить здобуття нових навичок у програмуванні, – додає студентка групи КІ 16-2 Вікторія Болюк. – Засідання завжди відрізняються за своєю структурою та наповненістю, тому кожного разу мені цікаво, якою буде тема наступного заняття?»

«Учасниками гуртка «New Horizons» можуть стати студенти будь-якої кафедри ЦНТУ, які цікавляться програмуванням, розробкою комп’ютерних ігор, інформаційною безпекою, комп’ютерною графікою, 3D-моделюванням та шукають друзів і однодумців, – підсумовує науковий керівник студентського гуртка «New Horizons», доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення Єлизавета Мелешко. – Ми завжди відкриті для нових учасників та будемо раді бачити вас в лавах нашого студентського наукового гуртка».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар