Як у Кропивницькому святкуватимуть День міста (ПРОГРАМА)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Завтра, 16 вересня, у Кропивницькому святкуватимуть День міста. Протягом дня заплановано ряд заходів на різних локаціях. Зокрема, танцювальний флешмоб, виставки та святковий концерт.

Інформує Перша електронна.

Протягом дня 16 вересня у Кропивницькому готується насичена програма, яка триватиме з 8:45 аж до пізнього вечора.

Аби переглянути карту локацій у більшому розмірі - натисніть на зображення.

Перший захід – легкоатлетичний та велопробіги (о 8:45), який фінішує на площі перед міськрадою о 9:00. тут розпочнеться ранкова зарядка. У цей час на площі Героїв Майдану відбудеться виставка сучасних автомобілів. А о 10:00 тут вишикується пожежна техніка різних зразків.

О 09:30 від «Янгола» і ТЦ «Копілка» назустріч одна одній рушать дві колони, які зустрінуться перед міською радою. Тут о 10:00 і розпочнуться урочистості Дня міста, де розрізатимуть 263-кілограмову шарлотку.

А у програмі «Танцювальна столиця України» планується флешмоб – о 12:00 понад тисячу юних кропивничан пройдуть данс-парадом по вулиці Великій Перспективній. А потім, о 13:15 у різних точках міста різні колективи презентуватимуть танцювальну програму, яка триватиме до 14:00.

Із 12:00 до 16:00 по вулиці Дворцовій та Кавалерійській заплановано презентації, виступи творчих колективів, виставки товарів місцевих виробників, майстер-класи, фестиваль національних кухонь.

У Ковалівському парку в цей же час проходитиме програма для дітей: Музичне, Казкове, Спортивне, Дитяче містечка, Квіткова алея та Алея доброти. Тут буде концертна програма, презентація дитячих садочків, виставка квітів, майстер-класи, спортивні розваги, різноманітні атракціони та ігри.

А о 18.30 на площу Героїв Майдану відбудеться концерт «Вечірні ритми святкового міста»: гурти «ЕФІР», «UP&UP», «Garage Band» та хедлайнер – «Антитіла».

16 вересня, у День міста, громадський транспорт у Кропивницькому працюватиме поки не закінчаться всі святкові заходи, зокрема, святковий концерт на площі Героїв Майдану. Розпорядження Андрій Райкович озвучив  11 вересня під час апаратної наради у міськраді. Окрім того, у день 263-ї річниці міста водії усіх тролейбусів будуть одягнені у вишиванки. 

У зв’язку зі святковими заходами на честь Дня міста буде ускладнено рух транспорту центральною вулицею. Відрізок вул. Великої Перспективної від вул. Гоголя до Шевченка буде перекритий із 7.00 до 23.00. Крім того, протягом дня декілька разів перекриватимуть рух на інших відрізках центральної вулиці, а також на просп. Винниченка.

Нагадаємо, заходи з нагоди відзначення Дня міста у Кропивницькому розпочалися зі святкувань у різних районах з 7 вересня.

11 вересня у Кропивницькому презентували фотолітопис “Поема про місто”. Цей альбом вміщує 178 фотографій авторства понад двох десятків фотографів-професіоналів, журналістів та фотолюбителів.

11 вересня після капремонту відбулося відкриття приміщення амбулаторії загальної практики-сімейної медицини № 4 КЗ “Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 м. Кропивницький”.  На ремонт медзакладу витратили 953 000 грн, а закупка обладнання обійшлася у 91 930 грн.

12 вересня перед засіданням виконавчого комітету міської ради з нагоди Дня міста подяки вручили  14  кропивничанам. Окрім того, вручили ордери на житло двом кропивничанам. Одному – кімнату в гуртожитку. Другий – офіцер у відставці – отримав квартиру, яку він чекав із 1995 року. Також члени виконкому міської ради Кропивницького ухвалили рішення про нагородження трьох кропивничан з нагоди 263-ї річниці заснування міста. Відзнаками виконавчого комітету “За заслуги” ІІ ступеня нагородять проректора ЦНТУ, депутата райради та працівника “Кіровоградобленерго”.

12 вересня, у Кропивницькому відбулося офіційне відкриття міського пологового будинку з функціями перинатального центру ІІ рівня. Під час урочистостей закладу подарували сертифікат на дитячий рентген апарат вартістю понад мільйон гривень.

13 вересня, у Кропивницькому офіційно відкрили інсультне відділення міської лікарні швидкої медичної допомоги. Створення відділення гострої судинної неврологічної патології вартувало міському бюджету майже 8 млн грн. Розраховане воно на 50 ліжок з палатою інтенсивної терапії на 5 ліжок. Як зазначила начальниця управління охорони здоров’я міськради Оксана Макарук, вже з 19 вересня відділення почне проводити госпіталізацію пацієнтів.

14 вересня у приміщенні колишнього відділення консервативної гінекології пологового будинку ім. Святої Анни відкрили нове гемодіалізне відділення, де будуть проходити детоксикацію, зокрема, пацієнти з хронічною нирковою недостатністю. Відділення запрацює вже з наступного тижня.

14 вересня на площі перед міськрадою Кропивницького відбувся ярмарок з нагоди Дня міста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар