За звання “Найкраща книга Форуму-2017” бореться видання, одним із упорядників якої є кропивничанин

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Видання “Війна з державою чи за державу?”, одним із упорядників якої є кропивничанин Юрій Митрофаненко, бореться за звання “Найкраща книга Форуму-2017”. Наразі на сайті Форуму видавців триває голосування

Про це Першій електронній повідомив кандидат історичних наук Юрій Митрофаненко.

Книга «Війна з державою чи за державу? Селянський повстанський рух доби української революції 1917-1921», упорядником якої є Володимир Лободаєв, вийшла у друк у травні цього року. До авторського складу входять історики із різних куточків України – Дніпра, Києва, Харкова, Нікополя, Кропивницького. Історію створення цієї книги та її особливості розповідала Перша електронна.

«Сила цієї книги у тому, що упорядник зібрав колектив із 8 різних істориків і кожен писав свій період. В Україні немає спеціаліста, який би написав про все, тому Володимир Лободаєв прийняв правильне рішення. Він ретельно вивчав, хто і що пише, зібрав наш колектив, який підготував цю монографію, яка позиціонується як науково-популярне видання. Тому читач познайомиться з історією селянського повстанського руху і побачить не один погляд на проблему, а принаймні вісім – кожен автор дискутував і полемізував з іншим. Наголошую, що не зважаючи на науковий характер, книга написана для пересічного читача. Саме таке завдання ставило видавництво “КСД” і науковий керівник», – розповідав кропивницький історик.

За книгу триває голосування на сайті Форуму видавців, який вважається однією з наймасштабніших видавничих подій України. Аби віддати свій голос за видання, треба пройти за посиланням і проголосувати за цю книгу за допомогою Facebook.

“Повстансько-партизанську боротьбу часів Української революції 1917—1921 років навряд чи можливо оцінити однозначно. Своєрідність тактики, поєднання патріотичного і злочинного, трагічного та героїчного в діяльності командирів, отаманів, «батьків» досі викликає багато питань та турбує як відомих науковців, так і простих любителів історії. У книзі об’єднані результати сучасних досліджень повстанського руху, які привідкриють завісу на дискусійні сторінки історії нашої держави. У виданні розглядаються питання: антигетьманський селянський повстанський рух антикомуністичний повстанський рух 1919 року національно-визвольна боротьба повстанців Холодного Яру (1919 – початок 1920 років) махновщина — масовий селянський повстанський рух (1918 – 1921 років) уенерівський повстанський рух та багато іншого”, – йдеться в описі книги на сайті Форуму видавців.

Про що ця книга, хто є її авторами, чим вона особлива та які тут є згадки про Кіровоградщину розповів Першій електронній Юрій Митрофаненко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар