На крок ближче до неба: вперше у Кропивницькому читали поезію на даху

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями вперше у Кропивницькому відбувся дахівник «Поезія і музика на даху», який зібрав аншлаг. Окрім місцевих виконавців, для гостей виступали хедлайнери з інших міст – Катерина Бабкіна та Оксамитка Блажевська. На крок ближче до неба – саме так називали дахівник поміж собою гості.

На даху кінотеатру «Портал» майже в центрі міста зібралося близько 200 кропивничан, аби послухати музику та поезію місцевих митців. Також були запрошені хедлайнери Катерина Бабкіна та Оксамитка Блажевська.

Стільчиків усім не вистачило, але гості підготувалися завчасно – прийшли на дах із карематами та ковдрами. На які можна було або сісти, або закутатись у них, щоб зігрітися. Також кропивничани зігрівалися напоями та танцями. Поміж собою гості одразу ділилися враженнями, адже деяких із поетів та музикантів вони чули вперше.

Організатор дахівника Олена Горобець не тільки змогла організувати атмосферний захід, а ще й стала його учасницею – вона читала свої вірші. Організаторка подякувала учасникам і гостям, які допомогли їй створити цей дахівник.

«Очікування така штука, яка справджуються, або ні. Бо завжди є момент, коли думаєш – а раптом не сподобається, – поділися враженнями з Першою електронною кропивничанка Ганна Коломієць, – Але, якщо захід організовує Олена Горобець, то можна не переживати. Абсолютно. Хіба за те, щоб не запізнитися, бо тоді можна залишитися без  місця. Після презентації збірки «Сансара» з її візуальним, музичним і поетичним наповненням, відмовитися від заходу на даху було б злочином. Бо на крок ближче до неба все сприймається по-іншому. І хоч не можу себе назвати палким прихильником поезії, мені сподобались усі учасники. Більшість з поетів (Кирило Поліщук, Надія Гармазій,  Ольга Застеба, Василь Левицький, Оксамитка Блажевська, Катерина Бабкіна) і музичних гуртів (FEELin, EFIR, The Sound Age, Nocturn, Елегія) стали відкриттям. І з радістю відмічала про себе сильні голоси, майстерність музикантів, ритми текстів. Не знаю, чи стане творчість їхнім життям на сто відсотків, але те, що в Кропивницькому є можливість реалізувати свій талант, представити його глядачам, зібрати свою порцію компліментів/аплодисментів/квітів – це прекрасно!»

Валерія Семенкова для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар