Кропивницький театр “Резонанс” запрошує талановиту молодь у свою родину

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кропивницький молодий театр “Резонанс” ім. В. Дейнекіна запрошує талановиту молодь на прослуховування до театру. Під час занять юні актори зможуть освоїти базову програмою театрального вишу. Навчання абсолютно безкоштовне, та й супер-вимог до кандидатів на ставлять. Головне, щоб людина була відповідальна і талановита із бажанням саморозвитку та самореалізації. А щоб приєднатися до родини “Резонансу” потрібно підготувати монолог, байку, вірш та прозу, а ще бути готовим до “пірнання” у несподівані етюди.

Як потрапити у “Резонанс”?

Один із акторів театру “Резонанс” Роман Бутовський розповів Першій електронній, що навіть до віку немає чітких обмежень:

“Взагалі молодіжний театр “Резонанс” – це переважна більшість студентів, молодих людей віком від 15-16 років. Наразі я один з найстарших – мені 31 рік. Я прийшов сюди у 29 років”.

Для того, щоб пройти прослуховування достатньо підготувати монолог, байку, вірш та прозу, а ще бути готовим до імпровізації під час другого завдання:

“Прослуховування у нас проходить майже, як у театральних вишах. Мають бути підготовлені байка, вірш, проза та монолог. Кандидат на свій розсуд обирає, звідки він його візьме. Рамок немає, – каже Роман Бутовський і додає, – Ще ми ставимо кандидатів у певні умови – це така театральна техніка. Людина має відтворити певний етюд”.

Окрім того, немає чіткої кількості вакансій – беруть на навчання усіх талановитих:
“У нас немає як таких “обмежень”. Ми набираємо всіх талановитих людей, які бажають вдосконалюватися, знаходити в собі нові таланти, розвивати свій потенціал. Практика показує, що всі, хто вирішив прийти до “Резонансу”, успішно складають, так би мовити, іспити. Навіть якщо людина прийшла, але погано підготувалася – ми даємо їй часу довчити. Щоб все ж побачити, чи є в людини ті здібності, які необхідні для театру”.
Прослуховування проводить художній керівник “Резонансу”, заслужена артистка України Ірина Дейнекіна.

Навіщо мені потрібен “Резонанс”?

За словами Романа Бутовського, набір “Резонанс” оголошує щороку:

“Щороку якісь “резонансівці” йдуть, бо закінчують університет, у когось з’являється родина, робота. Щороку у вересні (а інколи і до жовтня) ми оголошуємо набір. І щопонеділка о 18:00 в актовій залі ЦДПУ ім. Винниченка проходить прослуховування. Паралельно з тим іде робота над існуючими виставами”.

Юні “резонансівці” вивчають три основних дисципліни, які передбачені програмою. Але уже після нового року “нових” акторів починають вводити у вистави:

“Програма побудована за системою театральних вишів. Їх навчають акторській майстерності, сценічному мовленню, сценічному руху. Програма серйозна. Але уже за 4-5 місяців  ми починаємо їх вводити у вистави. Після нового року у нас проходить так званий “іспит”. Молодь ми вводимо у вистави поступово. Хтось раніше отримає роль, хтось пізніше. Але кожен так чи інакше спробує себе на сцені”.
Оскільки склад театру – переважно молодь, а ролі у виставах – різноманітні, то часто акторам доводиться навіть старішати для вистав:
“У нас є п’єси з “віковими” ролями. Коли 17-річному треба зіграти дідуся 60-ти років. Наразі є 4 вистави, які ми показуємо постійно. У нас немає репертуару у 30 вистав, наприклад, тому що змінюються люди у складі театру, а введення нового актора на роль – це кропітка та довготривала справа”.

Оскільки у “Резонансі” немає технічного персоналу, то вони самі собі і світло виставляють, і звукооператорами працюють.
“Взагалі “Резонанс” це хороший старт для людей. Багато акторів, які були у свій час в “Резонансі”, зараз успішні люди. Це таке загартування для характеру. Людина почувається впевненою і тоді немає ніяких бар’єрів у досягненні своїх цілей.  А ми – дружна родина. Усі всім допомагають і підтримують”, – додає Роман Бутовський.
Фото та відео зі сторінки Романа Бутовського у фейсбук
Ольга Ткаченко, Перша електронна газета
Поширити:

Залишити коментар:

коментар