До 100-річчя Української революції у Кропивницькому зібрали виставку-розповідь

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Українська революція 1917-1921 років / Джерело: 5 канал

До 100-річчя Української революції у кропивницькій бібліотеці-філії №6 зібрали виставку-розповідь «Це нашої історії рядки», яка уже декілька днів розповідає відвідувачам про сторінки історії революції 1917-1921 рр.

Як повідомила Першій електронній завідуюча бібліотекою Олена Шовенко, експозиція відкрилася кілька днів тому і працюватиме до 13 вересня.

“Ми зібрали усі матеріали на тему, які були у нас у бібліотеці. Тут фотографії документів, підписаних у той період, книги. Окрім того, у нас є календар “Українська революція 1917-1921 рр. Військові підрозділи”, який також входить до виставки. Але, як бібліотека, ми перш за все рекомендуємо літературу на цю тему, – каже Олена Шовенко і додає, – Ми розповідаємо про початок самої революції, що цьому сприяло, про етапи визвольної боротьби за незалежність та соборність України, про Отаманщину і січових стрільців. Розповідаємо про видатні постаті тих часів”.

За словами Олени Шовенко, вхід на виставку вільний. Презентацію у бібліотеці не планують, проте за відвідувачам працівники розповідатимуть про особливості експонатів та розповідатимуть історію того періоду.

Виставка-розповідь «Це нашої історії рядки» організували з метою вшанування боротьби за незалежність України в рамках проголошеного Указом Президента України 2017 року «Роком Української революції 1917-1921 рр».

За довідками звертатися: м. Кропивницький, вулиця Михайлівська, 29\33, тел. 24-12-88



Нагадаємо, календар створено Українським інститутом національної пам’яті спільно з режисером, автором фільму «Українська революція» Іваном Канівцем та військово-історичним клубом «Повстанець». На його сторінках можна побачити історичні світлини та сучасні реконструкції вояків різних частин армії УНР. На зворотах аркушів розміщена коротка історія цих частин, описані їхні здобутки та перемоги. Календар презентували у Кропивницькому в лютому цього року.

Окрім того, видавничий Дім “Ін Юре” обмеженим тиражем випустив унікальний фотолітопис “За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ”. Ще одна назва фотолітопису – “Сторіччя Української національної революції”. До підготовки видання долучився кропивницький історик Юрій Митрофаненко. Про те, чим особливе це видання, як пройшла його презентація у Києві та коли книгу побачать кропивничани кандидат історичних наук Юрій Митрофаненко розповів Першій електронній.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар