“Шлюб за добу” святкує ювілей: як у Кропивницькому одружили соту пару

Сьогодні, 4 серпня, у рамках проекту “Шлюб за добу” у Кропивницькому одружилась сота пара. Кропивницький стало одним із останніх міст, де почали одружувати молодят за добу у рамках проекту Мін’юсту.

“Шлюб за добу” – проект започаткований Міністерством юстиції України 29 липня 2016 року. З початку було залучено 5 міст. На сьогодні такою послугою можна скористатись у понад 25 містах. Із 31 березня цього року проект почав свою роботу у Кропивницькому.

Сьогодні, завдяки проекту, свої серця та долі поєднала сота пара – Тарас Власенко та Ксенія Полякова. Молодята зізнаються, що “Шлюб за добу” дуже допоміг їм у пришвидшені одруження. Ксенія і Тарас Власенки одружилися у Кіровоградському обласному художньому музеї.

Закохані кажуть, що “Шлюб за добу” допоміг їм наважитися на реєстрацію стосунків:

“Це дуже класний проект, який допоміг нам пришвидшити процес одруження. Ми дуже довго відкладали наше весілля, хоча заручилися ще рік тому. Вже літо закінчується, а ми і досі не чоловік і дружина, тому обрали саме сьогоднішню дату і одружились. Церемонія пройшла на високому рівні”, – розповідає Тарас.

Протягом церемонії ні молодята, ні гості не стримували своїх емоцій. Душевні слова, щирі поцілунки, усміхнені обличчя, гарна сукня – це простота та чарівність, що створили свято. Організатори весілля кажуть, що для створення майбутньої сім’ї підбирають найщиріші слова та атрибути: ручки, папір, вино, декорації тощо.

Із нагоди одруження сотої пари привітати молодят завітав начальник ГТУЮ у Кіровоградській області Вадим Гуцул. За його словами, “Шлюб за добу” користується популярністю у нашому місті:

“У порівнянні з іншими областями, які приєдналися до проекту пізніше, у Кропивницькому найбільші показники одружень. Найбільш популярним місцем є Кіровоградський обласний художній музей. Найперші пари, які скористались цією послугою – були пари із прифронтових зон. Сама ідея виникла у наших бійців. Вони давно хотіли мати змогу одружитись якнайшвидше, адже кожен із них знає ціну часу. Саме тому Міністерство юстиції України створило цей проект. Як бачимо, одружитись за добу захотіли не лише воїни, а й звичайні громадяни. Такий проект поєднує серця навіки. На скільки мені відомо, то по всій Україні є лише один випадок розлучення після весілля у рамках проекту, – каже Вадим Гуцул і додає, – “Шлюб за добу” – це зручно і просто”.

Нагадаємо, 31 березня у приміщенні кропивницького “Музею мистецтв” відбулися перші реєстрації весілля за програмою «Шлюб за добу». Одночасно поєднати свої долі вирішили дві пари.

Як у Кропивницькому зареєструвати шлюб за добу

Поширити:

Залишити коментар:

коментар