Громада з Кіровоградщини подала позов до суду на ЦВК

У четвер, 27 жовтня, Окружний адміністративний суд м. Києва зареєстрував позов Помічнянської міської ради проти ЦВК, оскільки комісія вже вдруге відмовила їм у проведенні виборів ОТГ (об’єднаної територіальної громади).

Помічнянці вимагають визнати протиправною та скасувати постанову ЦВК про відсутність правових підстав для призначення ЦВК перших виборів у Помічнянській об’єднаній територіальній громаді, а також зобов’язати ЦВК призначити вибори депутатів та голови громади й оголосити виборчий процес.

«Двічі протягом року ЦВК відмовила нам у проведенні перших виборів у Помічнянській ОТГ, – розповідає заступник Помічнянського міського голови Ніна Семашко. –  Свою відмову ЦВК мотивувала тим, що нібито відсутні правові підстави, оскільки у нас суміжні межі районів – ми, місто Добровеличківського району, а приєднуємо село з Новоукраїнського. Хоча у законодавстві є механізм проведення таких виборів – Закон «Про добровільне об’єднання громад» дозволяє це робити. Перший раз нам відмовили 13 лютого, другий – 7 жовтня.

Ми вважаємо дії ЦВК незаконними і такими, що порушують наші виборчі права. ЦВК давно вже втратила свою легітимність, оскільки термін повноважень 12 з 15 членів комісії закінчився ще у червні 2014 року. І ось ці 15 людей гальмують нам реформу, якої люди вже чекають рік і від якої очікують позитивних змін. Ми готові реалізовувати реформу місцевого самоврядування і не бачимо для цього жодних законодавчих перешкод. Наше конституційне право обирати і бути обраним порушене».

Читайте також: Коли зійде щаслива зірка Помічної?

Поширити:

Залишити коментар:

коментар