У Кіровограді голова Опоблоку відмовилася вшанувати українців, які загинули за незалежність

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Голова фракції політичної партії “Опозиційний блок” у Кіровоградській обласній раді Людмила Давиденко відмовилася вшанувати героїв Карпатської України, які виборювали незалежність української держави у війні проти Угорщини 1939 року.

Це відбулося вчора, 15 березня, в ОДА під час публічного представлення звіту про виконання обласного б’юджету за 2015 рік. Тоді  заступник голови Кіровоградської обласної ради свободівець Ігор Степура  нагадав, що 15 березня 2016 року виповнюється 77 років з дня проголошення Карпатської України, і запропонував вшанувати полеглих українців.

“Я спеціяльно взяв слово наприкінці заходу, аби привітати всіх із великою державницькою датою – проголошенням незалежности Карпатської України та закликав ушанувати хвилиною мовчання пам’ять про всіх героїв, які віддали життя в боротьбі на незалежність Карпатської України. Це звучить дико, але голова фракції “Опозиційного блоку” Давиденко відмовилася встати й засвідчити повагу до героїв хвилиною мовчання. Подібна байдужість має бути різко засуджена громадянами України”, – зазначив заступник голови Кіровоградської обласної ради Ігор Степура.

За матеріалами прес-служби Кіровоградської обласної організації ВО “Свобода”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар