До Кіровоградської облради хоче пройти “потрійний кандидат”

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградської окружний адміністративний суд визнав протиправним рішення обласної виборчої комісії про скасування реєстрації кандидата Сергія Шевченка, поданого від трьох різних політичних партій. Комісія кандидата зареєструвала, але водночас вирішила звернутися за роз’ясненнями до ЦВК і заявою до правоохоронних органів.

8 жовтня Кіровоградська обласна виборча комісія на своєму засіданні зареєструвала кандидатом в депутати до Кіровоградської обласної ради Сергія Шевченка. Зареєстрували кандидата на виконання постанови Кіровоградського окружного адміністративного суду від 7 жовтня 2015 року, яким було задоволено позов партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» на рішення комісії про виключення кандидата зі списку.

Нагадаємо, 1 жовтня на засіданні Кіровоградської обласної виборчої комісії Сергію Шевченка було  виключно зі списків кандидатів в депутати. Причиною для відмови стало подання на нього документів від трьох політичних сил: «Блоку Петра Порошенка «СОЛІДАРНІСТЬ», Радикальної партії Олега Ляшка та «Опозиційного блоку». Слід зазначити, що всі партії подали для реєстрації кандидата повний пакет документів.

 Присутній на засіданні С. Шевченко тоді заявив, що він подавав документи лише від БПП «СОЛІДАРНІСТЬ», документи і підписи під ними від двох інших політичних сил – підроблені.

В постанові суду зазначається, що «візуально з’ясовано, що на всіх заявах містяться різні підписи», також представники позивача надали висновок спеціаліста науково-дослідної лабораторії експертних досліджень, який провів почеркознавче дослідження, і встановив, що підписи в документах партій Опозиційний блок та Радикальної партії Олега Ляшка «виконані не Шевченком С.А.». Також у рішенні йдеться про стягнення з Кіровоградської обласної виборчої комісії 2436 грн. судового збору.

Окрім постанови про реєстрацію С. Шевченка, 8 жовтня ТВК прийняла рішення направити усі три комплекти документів цього кандидата –  на ЦВК і попросити роз’яснення про те, як діяти в даній ситуації. Також члени комісії (в тому числі і від партій «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка та «Блоку Петра Порошенка «СОЛІДАРНІСТЬ») одноголосно проголосували за звернення з питанням подання документів на одного кандидата від трьох політичних сил (підробки документів) до правоохоронних органів.

Члени виборчої, комісії пояснили своє небажання подавати апеляцію на рішення суду, відсутністю коштів на судові витрати.

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА

Поширити:

Залишити коментар:

коментар