Бюджетні питання: результати засідання сесії Кропивницької міськради

Сьогодні, 10 вересня, відбулося XV засідання дев’ятої сесії Кропивницької міської ради.

Про це повідомляє Перша електронна газета

Серед найважливіших питань, які розглядали депутати, було внесення змін до міського бюджету на 2024 рік. Зокрема начальниця фінансового управління міськради Любов Бочкова запропонувала залучити до бюджету громади міжбюджетні трансферти на загальну суму 49,8 мільйона гривень, із них:

  • субвенцію з державного бюджету на придбання обладнання, створення та модернізацію (проведення реконструкції та капітального ремонту) їдалень (харчоблоків) по 4-х закладах загальної середньої освіти на суму 40,8 мільйона гривень та для співфінансування цих заходів з бюджету територіальної громади передбачили 23,5 мільйона гривень;
  • субвенцію з обласного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» на суму 8,9 мільйона гривень та для співфінансування цих заходів з бюджету територіальної громади передбачили 3,8 мільйона гривень;
  • субвенцію з обласного бюджету на виконання окремих заходів з реалізації соціального проекту «Активні парки-локації здорової України» у сумі 40,7 тисячі гривень;
  • іншу дотацію на оплату енергоносіїв закладів, в яких проживали внутрішньо переміщені особи на суму 66,8 тисячі гривень.

21

15

“Цим рішенням надається субвенція державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку в сумі 2,5 мільйона гривень, із них 1,5 мільйона гривень для І Державного пожежно-рятувального загону ДСНС на матеріально-технічне забезпечення та один мільйон гривень для ДПС у Кіровоградській області на виконання повноважень, – додала Любов Бочкова.

Крім того, за пропозиціями головних розпорядників коштів бюджету громади по управлінню охорони здоров’я передбачили 3,3 мільйона гривень на будівництво двох розвідувально-експлуатаційних свердловин міської лікарні швидкої медичної допомоги та на будівництво двох майданчиків для розміщення генераторів на території ЛШМД та поліклінічного відділення №5 КНП “Поліклінічного об’єднання».

Також виділили додатково 42 мільйони гривень для забезпечення медичним обладнанням операційного блоку ЛШМД для проведення оперативних втручань та діагностичних обстежень пацієнтів”.

3

2

З метою облаштування приміщення для розміщення ВПО цим рішенням депутати виділили 400 тисяч гривень для проведення ремонту частини приміщення гуртожитку ВСП «Кропивницький інженерний фаховий коледж ЦНТУ».

Депутати також внесли зміни до галузевих програм соціально-економічного розвитку громади і прийняли рішення про відновлення трансляцій сесійних засідань та засідань постійних комісій в режимі реального часу.

“Ми опрацювали з юридичним управлінням питання можливості онлайн трансляції засідань постійних комісій і засідань ради. Чинне законодавство України дозволяє це зробити, а звернення відновити такі трансляції направили до міської ради журналісти Кропивницького, – відзначив секретар міської ради Олег Колюка. – Одночасно звертаю увагу, що усі безпекові заходи, викликані режимом воєнного стану будуть безумовно дотримуватися”.

6

9

Читайте також:

10

14

1

11

16

19

20

22

23

24

26

Фото Олексія Каприці

Поширити:

Залишити коментар:

коментар