В Україні заборонили партію «Наш край». Хто її очолював на Кіровоградщині?

За матеріалами СБУ Восьмий апеляційний адмінсуд задовольнив позов Мін’юсту про заборону в Україні політичної партії «Наш край».

Про це повідомляє Перша електронна газета.

“Окремі екскерівники та функціонери цієї політсили причетні до проведення підривної діяльності проти України. Зокрема вони поширювали антиукраїнську пропаганду, закликали до насильницького повалення конституційного ладу, а деякі із функціонерів – перейшли на бік ворога і підтримали російську військову агресію” – коментують в СБУ.

За матеріалами справи, загалом до співпраці з рф причетні десятки представників регіональних осередків «Нашого краю». Більшість з них перебуває на тимчасово окупованих регіонах України, де займають різні «посади» в загарбницьких органах рф.

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення кожного з них до відповідальності за злочини проти України. Відповідно до рішення суду майно, кошти та інші активи політичної партії «Наш край» будуть передані у власність держави.

Партія “Наш край” має політичних прибічників і на Кіровоградщині.

Згідно з даними відкритого сервісу YouControl та руху “Чесно”, обласний осередок “Нашого краю” очолював Олександр Васильович Чудний (1971 р.н.), якого на минулій сесії (14 червня) призначили на посаду начальника комунального підприємства з управління будинками Кіровоградської обласної ради.

Олександр Чудний

Доти працював на керівних посадах у  ТОВ «Нота Бене», КП «Центрально-Українське видавництво», очолював Голованівську РДА, за часів президентства Януковича керував обласною юстицією, згодом – інформаційно-поліграфічною агенцією обласної ради.

У 2015 році він був обраний депутатом обласної ради 7-го скликання від “Нашого краю”, куди перейшов з “Партії регіонів”, теж забороненої за антиукраїнську діяльність.

10 березня 2017 року депутат Чудний брав участь у сесії обласної ради, під час якої розглядався депутатський запит про визнання росії окупантом і заборону торгівлі з нею. Тоді за цю пропозицію віддали свої голоси лише 23 депутати облради. Решта – або утрималися, або не голосували. Серед останніх був і Олександр Чудний.

В обласній раді 8-го скликання партія “Наш край” не представлена, хоча кандидати до обрання були, та за них не проголосували.

Осередок “Нашого краю” у Кропивницькій міській раді почергово очолювали депутати Андрій Табалов і Вадим Дрига.

Так у 2016 році головою фракції став Вадим Дрига, замінивши на цій посаді Андрія Табалова, якого тоді призначили секретарем міськради. Нині за даними сайту міськради фракцію “Нашого краю” знову очолює Табалов, а заступником у нього є Дрига.

Вадим Дрига
Вадим Дрига

Андрій Табалов змінював кілька політсил за свою політичну кар’єру. У 2006 році він був членом Ліберальної партії. У 2012-му потрапив до Верховної Ради від “Батьківщини”. З 2015 року з перервами представляє і очолює “Наш край” у Кропивницькій міськраді.

Андрій Табалов
Поширити:

Залишити коментар:

коментар