На білборді Юлії Тимошенко у Кропивницькому розмістили Державний Герб

Представники ОПОРИ у Кропивницькому звернулися в обласну Держпродспоживслужбу з проханням припинити розповсюдження зовнішньої реклами з використанням елементів Державного Герба на агітаційному білборді кандидатки на пост Президента України Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт Громадянської мережі ОПОРА.

Білборд знаходиться на вулиці Шульгиних, 38.

“Законом України “Про вибори Президента” прямо не заборонено використовувати державну символіку. Однак використання елементів державної символіки суперечать законодавству, зокрема забороняється у рекламі використовувати або імітувати зображення Державного Герба України. Також у законі йдеться, що відповідальність за порушення законодавства про рекламу несуть рекламодавці, винні у замовленні розповсюдження реклами, забороненої законом; у недотриманні встановлених законом вимог щодо змісту реклами, а також виробники реклами, винні у порушенні прав третіх осіб при виготовленні реклами. Згідно з цією ж статтею за порушення законодавства про рекламу можуть бути накладені штрафні санкції у п’ятикратному розмірі вартості розповсюдження або виготовленої реклами”, – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Кіровоградській області Зоя Лебідь.

У зверненні до Держпродспоживслужби представники ОПОРИ просять розглянути заяву по суті, вирішити питання щодо припинення порушення прав споживачів у сфері реклами та прийняти рішення про зупинення розповсюдження подібної реклами на території Кіровоградської області.

478b9598efb061bf7717169d03995d57.jpg

Нагадаємо, на очільника осередку партії склали протокол за розміщення агітації у Кропивницькому.

Читайте також: У Кропивницькому з порушеннями агітують за Кошулинського та поширюють газети з “чорнухою”

Більше новин від Громадянської мережі ОПОРА дивіться за посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар