Ректор ЦНТУ прокоментував перейменування університету

Згідно наказу Міністерства освіти і науки України №1291 від 27 жовтня 2016 року, Кіровоградський національний технічний університет перейменовано на Центральноукраїнський національний технічний університет. Так коли почне використовуватися нова назва навчального закладу?

Як відомо, напередодні 2016-17 навчального року колектив Кіровоградського національного технічного університету та Вчена рада КНТУ ухвалили рішення про зміну назви університету.

Наприкінці жовтня Міністерство освіти і науки України видає наказ «Щодо перейменування Кіровоградського національного технічного університету», яким перейменовано:

– Кіровоградський національний технічний університет у Центральноукраїнський національний технічний університет;

– Кіровоградський машинобудівний коледж Кіровоградського національного технічного університету в Кропивницький інженерний коледж Центральноукраїнського національного технічного університету;

– Світловодський політехнічний коледж Кіровоградського національного технічного університету в Світловодський політехнічний коледж Центральноукраїнського національного технічного університету.

ЧорноволКрім цього, відповідно до пункту 3 вищезазначеного наказу, ректор КНТУ Михайло Черновол має подати до Міністерства освіти і науки на затвердження Статут навчального закладу у новій редакції та здійснити передбачені законодавством дії, пов’язані з перейменуванням вищого навчального закладу.

Як прокоментував останні події навколо зміни назви ректор університету, професор Михайло Черновол, процедура внесення змін до Статуту та затвердження нової редакції Статуту потребуватиме ще певного часу. Тому де-юре поки що діятиме стара назва: Кіровоградський національний технічний університет.

Проте у неформальних випадках: у публічній площині, в публікаціях ЗМІ, в профорієнтаційній роботі, інформаційних буклетах та інш. рекомендується використовувати вже нову назву – Центральноукраїнський національний технічний університет.

наказ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар