В Олександрії відкрили пам’ятну дошку військовому 34-го батальйону

фото: Моя Олександрія

Учора, 12 жовтня, на фасаді Олександрійської школи №2 відкрили меморіальну дошку колишньому учневі, військовому 34-го ОМПБ, учаснику АТО Євгену Бусигіну.

Про це пише “Моя Олександрія”.

Вшанувати пам’ять загиблого зібралися старшокласники, вчителі, секретар міськради, військовий комісар Андрій Карло, який воював з покійним разом в 34-му батальйоні.

Були присутні родичі: мама Нелла Олександрівна, сестра Ірина, вдова Олена і 9-річна дочка Мілана. Мати працювала в цій школі 29 років вчителем молодших класів. До жінки підходили підлітки і тепло висловлювали співчуття.

Пам’ятну дошку відкрили за клопотанням однополчан Бусигіна напередодні Дня захисника України. Якби боєць був живий, йому виповнилося б 33 роки.

Бусигін Євген Андрійович народився 9 серпня 1983 року в Олександрії. Закінчив школу №2 та ПТУ №7 за фахом електрик. Працював водієм. Служив в АТО більше двох років: спочатку по мобілізації, потім – за контрактом. Пройшов шлях від рядового водія бензовоза до командири взводу. Кілька разів потрапляв під обстріли, двічі подавався на подання до державних нагород.

Загинув під колесами поїзда 11 червня 2016 року, перебуваючи у відпустці в Олександрії. 13 червня його провели в останню путь.

За час антитерористичної операції школа №2 втратила чотирьох колишніх учнів – учасників АТО: Сергія Кравченка, Євгена Бусигіна, Віктора Карталиша і Максима Бендерова (останній тут навчався два роки).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар