Під час фестивалю у Кропивницьому військовий зустрів побратима, якого давно вважав загиблим

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

До Дня захисника України у Кропивницькому відбувся фестиваль “Пісні народжені в АТО”. Під час його проведення знайшли одне одного побратими, один із яких вважався загиблим.

Пісні, народжені в АТО, лунали у Кропивницькому. Фестиваль напередодні Дня захисника України зібрав повну залу місцевого драмтеатру – волонтери, нинішні та демобілізовані військовослужбовці виконували авторські пісні, написані на фронті. Подробиці знає кореспондент “5 канал” Сергій Михайлин.

За кулісами Володимир Бурко репетирує пісню. Чоловік написав її у пам’ять про сина. Боєць 3-го полку спеціального призначення загинув на передовій 2 роки тому.

“Під посадкою потрапили в засідку бойовиків. Взяли бій на себе. Пройшлася кулеметна черга по БТРу. Хлопці позлітали. Перша куля потрапила командиру групи. Бронежилет відбила кусок. Друга куля потрапила Жені під бронежилет”, – згадує чоловік.

Від часу загибелі сина Володимир складає пісні про війну та займається волонтерською діяльністю. Із концертами об’їздив усю передову.

Чоловік каже: “Поговорю з якимось бійцем. Я подивлюсь йому в очі і я бачу те, що робиться в його душі, в його серці і в мене потім виникає дуже велике бажання написати про цього бійця … і передати цей біль людям”.

На фестиваль запросили виконавців з усієї України. Захисник Донецького аеропорту Станіслав Паплінський демобілізувався торік у вересні. До цього служив у 90-му окремому аеромобільному батальйоні. 197 днів був у полоні бойовиків.  Каже, саме там і почав писати вірші. Нині виступає зі своїм гуртом.

“Якщо пишеться вірш або пісня – це в першу чергу історія. Історія для майбутнього покоління”, – зауважує чоловік.

Сергій навіть не підозрював, що на фестивалі зустріне побратима, якого давно вважав загиблим. Бійці з позивними «Професор» та «Рибак» разом проходили навчання у центрі Десна. Потім потрапили до різних підрозділів, у складі яких вирушили на передову.

“Пісні, народжені в АТО” – перший в Україні фестиваль творів, написаних військовими та волонтерами. До цього їх співали вже у Дніпрі, Миколаєві та Києві.

Сергій Михайлин, Володимир Волок, “5 канал”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар