Село на Кіровоградщині опирається об’єднанню в громаду: селяни заявляють про примус

фото svetlovodsk.com.ua

Мешканці села Подорожнє Світловодського району не хочуть об’єднуватися у територіальну громаду з селом Велика Андрусівка. Процес об’єднання у територіальну громаду в Світловодскому районі вже переріс у локальне протистояння.

Активісти з села Подорожнє заявляють, що влада, без їх відома вирішила об’єднати їхнє село з Великою Андрусівкою. Перспективний план про об’єднання у Великоандрусівську територіальну громаду вже лежить на столі голови обласної ради. Проте селяни з Подорожнього не бачать перспективи у такому об’єднанні.

Крім того, їх обурює те, що добровільне об’єднання у даному випадку перетворили у примусове.

Всі деталі та причини конфлікту, а також шляхи вирішення ситуації обговорили вчора, 4 жовтня, у прямому ефірі ток-шоу “Ми” Кіровоградської регіональної дирекції філії НТКУ.

Дискусії в ефірі були дуже гарячими, але обговорення не обмежилось лише ефіром.

“Вчора, під час прямого ефіру програми ток-шоу “Ми” з темою: “с.Подорожнє: навіщо об’єднуємося?”, до нас завітали неочікувані гості: близька 50 мешканців села Подорожнє – ветерани АТО, афганці, пенсіонери, молоді люди. Представники громади попросили, щоб їх позиція була почута саме в рамках прямого ефіру. Адміністрація телеканала, враховуючи високу соціальну напругу в селі, організувала можливість участі представників громади в дискусії. Особливо ж гострим було спілкування після ефіру. Сторони продовжили емоційно відстоювати свої позиції, а спілкування із заступником голови обласної ради І. Степурою, який наводив приклади децентралізації в Польщі – закінчилося скандуванням “ганьба” на його адресу. Було гаряче, але практично цивілізовано, адже від формату “гуртом і батька легше бити” – поки не відходимо”, – написала на своєму Фейсбуці про події після ефіру перший заступник виконавчого директора Кіровоградської обласної філії НТКУ Олена Кваша.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Село на Кіровоградщині опирається об’єднанню в громаду: селяни заявляють про примус

  1. Як мінімум фейкова програмка, як максимум замовлення владних органів.
    Ведучий зовсім не підготовлений до такої теми. Навіть не спромігся
    прочитати основні статті конституції в частині місцевого самоврядування.
    Опонентами представників територіальної громади села є люди які не
    проживають на території с. Подорожнє. Хто такий Анатолій Панасенко не
    знає НІХТО!!! Народний депутат Грушка, він же найбагатший
    фермер-мілліонер привіз до студіі усіх своїх працівників. А ті бідні так
    хвилювалися, що нічого вразумного не змогли вимовити. Зі сторони
    виглядае смішно і в одночас сумно.

Коментарі заборонені.