На фасаді петрівської школи відкриють меморіальні дошки двом учасникам АТО

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

14 жовтня 2016 року о 10.00 на площі біля комунального закладу «Петрівське навчально-виховне об’єднання «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія» відбудеться церемонія відкриття меморіальних дощок загиблих під час проведення антитерористичній операції Олексія Лисенка та Євгена Рєзнікова.

Про це повідомляє сайт Петрівської РДА.

лисенкоЛисенко Олексій Сергійович

Дата та місце народження: 26 жовтня 1992 р., смт. Петрове, Кіровоградська область.
Дата та місце загибелі: 17 лютого 2016 р., с. Піски, Ясинуватський район, Донецька область.
Звання: Лейтенант.
Посада: Начальник інженерної служби.
Підрозділ: 20-й окремий мотопіхотний батальйон (93-я окрема механізована бригада).

Обставини загибелі: Загинув 17 лютого 2016 р. під час виконання завдання із розмінування території, в результаті підриву на міні поблизу селища Піски (Ясинуватський район) Донецької області. Разом з Олексієм був поранений лейтенант Дмитро Решетняк, який помер наступного дня від отриманих поранень.

Місце поховання: смт. Петрове, Кіровоградська область.

Указом Президента України № 132/2016 від 8 квітня 2016 року, “за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі”, нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Читайте також: Історія героя з Кіровоградщини: учасник “Україна має талант” загинув за кілька днів до ротації (ФОТО, ВІДЕО)

Як розповіли Першій електронній в РДА, Євген Рєзніков – із Кривого Рогу, але навчався у Петрово. Призваний був із Кривого Рогу, куди згодом переїхав з родиною. Але в рідному місті і школі чоловіка не забувають. Тому невдовзі на фасаді НВО буде встановлено меморіальну дошку герою.

рєзніковРєзніков Євгеній Сергійович

Дата та місце народження: 29 листопада 1981 р., м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область.
Дата та місце загибелі: 14 червня 2014 р., Луганський аеропорт.
Звання: Сержант.
Посада: Командир гармати.
Підрозділ: 25-а окрема повітряно-десантна бригада.

Обставини загибелі: Загинув 14 червня 2014 р. близько першої години ночі в військово-транспортному літаку Іл-76 який був збитий терористами при заході на посадку в аеропорту Луганська.
Сімейний стан: Залишились дружина та син.
Місце поховання: м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область.

Указом Президента України № 543/2014 від 20 червня 2014 р., “за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу”, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Нагороджений нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно).

Нагадаємо, 12 жовтня о 10:00 на подвір’ї школи №4 м. Знам’янка відбудеться відкриття меморіальних дошок двом випускникам школи, які  загинули у зоні АТО: Дмитру Єфремову та Сергію Капелюсі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар