Після смерті художники продовжують жити в своїх картинах. Пам’яті Павла Олексієнка

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні,  30 вересня, у Кіровоградському обласному музеї відкрилася виставка творів Павла Олексієнка, приурочена сороковинам з дня смерті художника.

Павло Олексієнко пішов із життя 24 серпня 2016 року.

15 квітня минулого року в стінах художнього музею митець презентував свої живописні твори на спільній із Дмитром Тарасенком виставці «OUTER_SPACE» (Космічний простір). Тож сьогодні, паралельно із відкриттям виставки пам’яті було ввімкнено відео із відкриття цієї експозиції. Там художник, на фоні тих же картин, які висять і зараз – живий і сповнений сил.  Утворювався своєрідний подвійний вимір: глядач міг побувати у 2015 році, і потім повернутися у 2016. Тоді, коли у художника ще багато картин було попереду, і тепер – коли все вже написано. Тоді – коли картини жили разом із ним, і тепер – коли вони є продовженням його життя.

DSC_0298-min

Є той тип художників, які мають за мету точно передати картинку, точно відобразити на полотні те, що бачить більшість. Малюють один в один. Картини Павла Олексієнка показують глибокий зміст речей, показують погляд автора на явища, предмети, а не відображають їх такими, якими вони існують в реальному житті. Це відчувається у всіх роботах, притягує погляд, змушує замислитись. Кожен побачить у цих полотнах свою реальність.

«Класичні картини я просила у Паші давно, але він малював постійно щось своє. Є деякі картини, які намальовані класично, але він, скоріш за все, на них відпрацьовував техніку», – ділилася своїми спогадами Ольга, яка знала Павла особисто.

Для виставки картини Павла Олексієнка збирали від різних людей. Тут є і полотна подаровані друзям та знайомим. Є й такі, які купували меценати та поціновувачі на аукціонах. Все для того, щоб зібрати якомога багатограннішу експозицію, аби відвідувачі побачили художника у різних його роботах та жанрах, стилях, настроях. Окрім того, представлені були фотографії, малюнки, подяки, які знайомлять не тільки із творчістю Павла Олексієнка, а і з його життям.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар