У Кропивницькому відкрили меморіальну дошку військовому, який не пропустив диверсантів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Кропивницькому відкрили меморіальну дошку на честь військовослужбовця 57-ї мотопіхотної бригади Ігіта Гаспаряна. Її встановили на фасаді будинку на вулиці, названій на його честь. Бійця посмертно нагороджено орденом “За мужність” третього ступеня.

Про це повідомляє “5 канал”.

Вшанувати пам’ять бійця прийшли рідні, бойові побратими та небайдужі містяни. У лютому цього року на його честь перейменували вулицю у Кропивницькому. Меморіальну дошку встановили за ініціативи спілки вірмен області.

“Доброзичливий був, веселий, чуйний. Не боявся нічого. Готовий захищати близьких та родину”, – згадує бойовий побратим Євген Чайка.

Як стало відомо, Ігіт Гаспарян пішов до війська у квітні 2014 року добровольцем. На Сході він служив стрільцем. Боєць загинув 10 лютого торік на блокпосту поблизу Горлівки під час атаки ворожих диверсантів.

“Захищаючи себе, він, фактично, врятував інших людей, які перебували за опорним пунктом, тобто, це була друга лінія оборони. Виконуючи завдання, він не пропустив диверсійну групу. Тоді серед загиблих – четверо з диверсійної групи. Виконуючи це завдання, загинув й Ігіт”, – каже начальник штабу 17-го батальйону 57-ї мотопіхотної бригади ЗСУ Ігор Кравченко.

Бійця нагороджено орденом “За мужність” третього ступеня посмертно. В Ігіта Гаспаряна залишилися дружина та двоє дітей.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар