Кардіохірургу з Луганська придбають житло у Кропивницькому

Депутати Кіровоградської обласної ради виділили 800 тис. грн на придбання службового житла для лікаря-хірурга обласного кардіодиспансеру Андрія Клянчина, який переїхав у Кропивницький з Луганська, коли там почалися бойові дії. Наразі це один із найкращих кардіохірургів області.

Рішення Кіровоградської обласної ради про купівлю житла кропивницькому лікарю знаходиться у проекті рішення про внесення змін до обласної програми підготовки медичних працівників та поліпшення їх соціального захисту на 2012-2016 роки.

Читайте також: 

За покликом серця: як кіровоградські кардіохірурги не дають життю обірватись передчасно

Андрій Сергійович Клянчин – лікар вищої категорії, кардіохірург, колишній завідуючий кардіологічного відділення Луганської обласної лікарні. Зараз, у кардіодиспансері хірург бере на себе найскладніші операції.

«Мало кардіохірургів уміють оперувати на працюючому серці. Він – один із небагатьох лікарів України, який володіє такою методикою. Він стажувався у Бельгії, у провідних інститутах Києва: Інституті Амосова, Центр серця. Якщо по аналізу цих 17 людей, то на працюючому серці прооперовано 8 людей, з апаратом штучного кровообігу – 6 людей», – розповіла Першій електронній головний лікар кардіодиспансеру Ганна Сухомлин.

Випускник Луганського медінституту пройшов півтора роки інтернатури. Потім близько 2 років працював хірургом поліклініки і за сумісництвом на стаціонарі з надання ургентної допомоги. Потім звільнилось місце в кардіохірургічному відділенні.

«Знайомі підказали, що можна отримати такий специфічний розвиток. У 2004 році я пішов працювати. Через 6 років я став заввідділенням. Ще через два роки у Луганську почались ці всі події. Довелось поїхати. Я почав шукати роботу в Україні і випадково сюди потрапив», – каже кардіохірург Андрій Клянчин.

Загалом на рахунку лікаря більше 400 операцій. Близько 300 – тільки шунтування. Цього року буде 12 років як Андрій Клянчин почав рятувати людей.

Читийте також: 

Кардіохірургія майбутнього: чи готові у Кропивницькому імплантувати штучне серце?

Поширити:

Залишити коментар:

коментар