Трагічна річниця: два роки тому загинув кропивницький спецпризначенець Сергій Сєнчев

4 серпня 2014  року група 3-го окремого полку спецпризначенця отримала чергове завдання – взяти Савур- могилу. Ціною цієї операції стали життя 23-х українських выйськових, серед них і  заступник командира командира по роботі з особовим складом 3-го окремого полку спеціального призначення оперативного командування “Південь” Сухопутних військ ЗСУ Сергій Сєнчев.

Під час військового зіткнення української армії з сепаратистами за курган Савур-Могила поліг смертю героїв Сергій Сєнчев, який з моменту закінчення вищого військового училища з відзнакою з 1994 року ніс військову службу у кропивницькій частині, був тяжко поранений.

Читайте також: Кіровоград знову прощався з героями (ФОТО)

Замполіту Сєнчеву, після кульових та осколочних поранень у черевну порожнину, було зроблено операцію в польовому шпиталі,  проте була необхідність транспортування пораненого героя до стаціонарного шпиталю у Дніпрі. Цієї дороги Сергій Сєнчев не пережив. Без батька залишилися двоє дітей.

Читайте також: Кіровоградський волонтер розповіла про бій за Савур-могилу
Савур-Могила у 2014 році

Гора була взята українськими військами. 12 днів українські військові тримали оборону Савур Могили. Проте, внаслідок серпневого наступу російських військ, знову перейшла під контроль ДНР. Вночі 25 серпня полковник Ігор Гордійчук віддав наказ про відступ.

Вічна слава Герою!

Читайте також: Кіровоградському Герою встановили першу в Україні пам’ятну дошку з QR-кодом (ФОТО)

Довідка

Сергій Сєнчев народився 8 липня 1973 року у Донецьку в сім’ї військовослужбовця. Освіту здобував у школах та військовому суворівському училищі Свердловської області (у зв’язку з переведенням батька до нового місця служби), потім – у Донецькому вищому військово-політичному училищі інженерних військ і військ зв’язку, в Одеському національному університеті ім. І. Мєчнікова (спеціальність – психологія).

1994 року прибув для подальшого проходження служби у Кіровоград (в/ч А-0759), де відтоді постійно проживав із своєю сім’єю (дружина Сніжана, донька Євгенія (21 рік) та син Іван (12 років).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар