Які найпопулярніші спеціальності в КНТУ?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Вступна кампанія 2016: які спеціальності Кіровоградського національного технічного університету найпопулярніші серед абітурієнтів.

На основі матеріалу Інформаційної системи “Конкурс”  Перша електронна проаналізувала найбільш популярні факультети КНТУ.

Важливим чинником для вибору стало те, скільки на тій чи іншій спеціальності державних місць, який ліцензований обсяг – абітурієнти обирають факультети. Варто відзначити, що кількість державних місць залежить від потреби держави саме у цих спеціальностях – Міністерство освіти і науки України робить замовлення на необхідну кількість фахівців.

Так, станом на 21 липня 2016 року найпопулярнішою спеціальністю КНТУ є «Ком’пютерна інженерія» механіко-технологічного факультету. Кількість заяв на цій спеціальності становить 181. Це при тому, що ліцензійний обсяг – 100, а кількість державних місць – 30.

На факультеті Економіки та менеджменту, Спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність. Організація комерційної діяльності у сфері послуг та торгівлі» цього року отримала 30 заяв. Ліцензійний обсяг – 10, кількість державних місць – 9.

Хоч і кількість заяв, поданих на спеціальніст – невелика, але конкурс тут суттєвий – 3 людини на місце.

За словами декана цього факультету Володимира Зайченка, такий конкурс, можна пояснити тим, що на цьому факультеті можна здобути якісну освіту, також, факультет впроваджує інноваційні технології, що робить навчання приємнішим та цікавішим.

Закінчення прийому заяв та документів у паперовій обо електронній формі від вступників відбудеться о 18.00 годині 27 липня 2016 року

Поширити:

Залишити коментар:

коментар