Офіс реформ у Кіровоградській області очолив екс-голова Добровеличківської РДА

Олега Яременка, колишнього голову Добровеличківської РДА, назначили керівником офісу реформ. Новий очільник офісу реформ також висувався на посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. 

Олег ЯременкоОлег Яременко під час президентської компанії у 2014 очолював один з районних виборчих штабів Петра Порошенка. На місцевих виборах 2015 року був головою Кіровоградського обласного виборчого штабу політичної партії “Наш край” та кандидатом в депутати обласної ради від цієї партії.

Як повідомляє сайт Мінрегіонбуду, у 24-х областях визначено координаторів офісів реформ з питань децентралізації та розвитку, основна задача яких — сприяння на регіональному рівні реформі місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Цього тижня відібрані фахівці проходитимуть стажування у Києві

За інформацією Першого заступника Міністра, основними завданнями офісів реформ, є:

  • Сприяння процесу добровільного об’єднання територіальних громад;
  • Завершення роботи з перспективними планами формування територій громад областей;
  • Надання допомоги об’єднаним громадам з реалізації ними інфраструктурних та розвиткових проектів;
  • Збір та надання інформації про діяльність та бюджети об’єднаних громад для аналізу їхнього розвитку,
  • Активізація роботи зі співробітництва громад.

«На жаль, деякі важливі для процесу об’єднання громад питання, що потребують законодавчого врегулювання, усе ще не вдалося вирішити у Парламенті. Але реформа не зупиняється. Наше з вами основне завдання – вже до вересня допомогти громадам, що прагнуть об’єднання, підготуватися до перших виборів і провести їх ще цього року, щоб з наступного працювати у нових умовах і з новими можливостями», — підкреслив В’ячеслав Негода.

Біоградфічна довідка на Олега Яременка

Олег Яременко народився 29 квітня 1973 року у місті Черкаси. У 1990 році закінчив черкаську ЗОШ №23 і вступив до історичного факультету Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка. Після закінчення вишу, у 1995 році, працював вчителем історії у Созонівській школі Кіровоградського району.

З 1997 року працював головним спеціалістом апарату Кіровоградської обласної державної адміністрації.

У 1999 році призначений на посаду заступника начальника та начальника управління з питань внутрішньої політики Кіровоградської облдержадміністрації.

У 1997-1999 роках навчався у Дніпропетровському філіалі Української Академії державного управління при Президентові України та здобув кваліфікацію магістра державного управління.

У 2006 році очолював обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Кіровоградської обласної державної адміністрації.

З 15 квітня 2011 року по 5 березня 2014 Олег Яременко займав посаду голови Добровеличківської районної державної адміністрації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар